CSI / Rusia

Europa de Est se înarmează. Cehii vor să-i ţină pe refugiaţi la distanţă, lituanienii… pe ruşi

Cehia îşi face griji pentru o eventuală escaladare a crizei imigranţilor, pe când Lituania îşi dotează trupele de infanterie cu autovehicule noi, pentru a putea contracara o eventuală agresiune din partea Moscovei, a anunţat portalul Defense News.

Armata nouă, dotări noi

Lituanienii au încheiat un contract cu divizia de camioane a Mercedes-Benz pentru achiziţionarea a 340 de camioane de infanterie Unimog.

Unimog este un camion de capacitate medie destinat transportului trupelor de infanterie sau a armanetului pe teren accidentat. Camionul se află şi în dotarea armatei germane, trupele Bundeswehr folosindu-l în mai multe teatre de operaţiuni din ultimele două decenii.

Camioanele vor intră în dotarea noii brigăzi de infanterie pe care Ministerul Apărării de la Vilnius o vrea operaţională în câţiva ani. Termenul de recepţie al camioanelor Unimog se întinde până în 2021. "Necesarul de vehicule al Forţelor Armate lituaniene a crescut considerabil odată cu înfiinţarea noii brigăzi de infanterie. Numărul camioanelor pe care le avem acum este insuficient, iar multe dintre ele sunt oricum uzate dincolo de orice limita.

Noile achiziţii vor suplimenta flota motorizată şi au rolul de a întări capacitatea de reacţie a Forţelor Armate din Lituania", a transmis Ministerul Apărării din ţară baltică.

Valoarea contractului semnat între guvernul de la Vilnius şi compania germană se ridică la 60 de milioane de euro.

Cehii, fideli camioanelor Tatra

În Cehia, ministerul de resort a decis să înlocuiască o parte din camioanele militare folosite de infanterişti, apelând la producătorul auto local Tatra, anunţă agenţia locală de ştiri CTK News.

Ministrul Apărării din Cehia a anunţat încă de anul trecut că intenţionează să sporească capacităţile militare ale trupelor de infanterie, în mare parte de teamă unei escaladări a crizei imigranţilor din Orientul Mijlociu, dar şi pentru a putea ridică ştacheta în cadrul operaţiunilor comune ale trupelor NATO.

Site-ul local de ştiri Altair a anunţat că, în cursul acestui an, trupele terestre ale Cehiei ar urmă să primească 18 camioane Tatra N3G-V, valoarea contractului ridicându-se la 136,5 milioane de coronae, aproximativ 6 milioane de dolari.

sursa: business24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *