Ultima oră

Europenii încearcă să-i convingă pe “transnistreni” că vor putea beneficia de un regim liberalizat de vize

Acesta este mesajul pe care vrea să îl transmită directorul general al Directoratului pentru Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene, Stefano Manservisi, în cadrul vizitei la Tiraspol, în după-amiaza acestei zile.

În cadrul conferinţei de presă susţinute în comun cu ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, oficialul european a reiterat că Republica Moldova este lider categoric în cadrul Parteneriatului Estic, la capitolul implementării reformelor.

"Am fost impresionat o dată în plus de angajamentul demonstrat de R. Moldova şi de rezultatele pe care le-a obţinut în implementarea acelor condiţionalităţi incluse în procesul de liberalizare a regimului de vize, inclusiv implementarea reformelor. Acest lucru reiterează încă o dată agenda naţională de reforme, un proces pentru cetăţenii moldoveni, care îi va ajuta să beneficieze de regim liberalizat de vize", a subliniat Stefano Manservisi.

Oficialul european a dezvăluit şi motivele vizitei pe care urmează să o întreprindă la Tiraspol, în după-amiaza acestei zile: "Procesul respectiv urmează să fie unul inclusiv, iar din acest motiv, ne propunem să mergem în regiunea transnistreană, ca să transmitem clar acest mesaj".

Fapt confirmat şi de ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman: "Agenda de lucru a domnului Manservis include şi vizita în regiunea transnistreană, acest element probează odată în plus potenţialul integrator al obiectivului de integrare europeană, astfel ca toţi cetăţenii R. Moldova să se bucure de beneficiile acestui proces, inclusiv de regimul liberalizat de vize. Cel mai eficient factor care facilitează reintegrarea ţării este integrarea europeană", a punctat Gherman.

Potrivit directorului general al Directoratului pentru Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene, al cincilea raport privind rezultatele obţinute de Republica Moldova în vederea îndeplinirii condiţionalităţilor pentru liberalizarea regimului de vize cu UE urmează a fi prezentat către începutul lunii noiembrie, pentru a putea fi utilizat şi la Summitul de la Vilnius.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *