Actualitate

Examinarea eliberării lui Veaceslav Platon a fost AMÂNATĂ

Judecătoria Buiucani a dat astfel curs altei cereri a apărării, care a solicitat traducerea în limba rusă a mai multor acte emise de procurori, pe motiv că Platon nu ar cunoaște suficient de bine limba română.
De cealaltă parte, procurorul Andrei Băieșu a calificat acțiunile avocaților drept o tentativă de a tergiversa procesul și a spus că va cere sancționarea avocaților. El a invocat o recomandare a Colegiului Penal al Curţii Supreme de Justiţie, prin care persoanele care depun cereri repetate de recuzare, în scop de tergiversare a procesului, pot fi sancţionate, inclusiv cu amenzi.
În timp ce era condus dintr-un birou în altul, Veaceslav Platon a declarat presei că nu se așteaptă la o decizie favorabilă, din cauza corupției din sistemul de drept din Republica Moldova. De asemenea, el a negat că i-ar fi amenințat pe fostul Guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, și pe primarul de Orhei, Ilan Shor, care este și semnatarul denunțului în baza căruia Platon a fost reținut.
Amintim că Veaceslav Platon riscă până la 25 de ani de puşcărie pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Acesta se declară nevinovat și califică reținerea sa drept o răfuială pusă la cale cu scopul de a-i prelua afacerile.

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *