Ultima oră

Expert de la Pentagon: Rusia nu se poate opune unirii

“Dacă Moldova vrea să se unească cu România, asta este. Ei nu mai pot să facă nimic. Absolut nimic. Este o chestiune tehnică legată de aderarea Moldovei la NATO, pentru că membrii NATO ar trebui să accepte asta, dar dacă moldovenii vor asta sunt sigur că se poate întâmpla și Moscova nu va putea interveni, pentru că între Moldova și Rusia este o țară care ar trebui să fie prietenul cel mai bun al Rusiei, dar ei l-au transformat într-un inamic”, spune Luttwak într-un interviu publicat de Digi24.

De asemenea, strategul mai spune că există o identitate moldovenească, “care în termeni românești este o identitate regională”, însă limba moldovenească este limba română, iar cultura moldovenească este cultura română.

“Orice expresie a culturii moldovenești, cel puțin cât știu eu, este românească. Poți să spui și că este moldovenească. Poți să spui că Bucureștiul este moldovenesc. Poți spune ce vrei, poți spune că Regatul este moldovenesc. Nu prea contează. În mod normal oamenii care vorbesc aceeași limbă și au aceeași cultură, în mod normal vor să fie împreună”, mai spune Edward Luttwak.

Strategul militar nu crede că există vreo formă de separatism moldovenesc, iar “ceea ce există este că Moldova are caracteristicile României Mari, cu o populație minoritară puternică”, iar chestiunea multinaționalității Republicii Moldova va trebui adaptată.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *