Cultură

Expoziţiei „Oraşul vechi” vernisată la Alianţa Franceză din Moldova

Expoziţia cuprinde 27 de lucrări de pictură şi grafică, realizate de artist de-a lungul anilor.

Solicitat d MOLDPRES, Petru Severin a menţionat că majoritatea pînzelor sale sînt dedicate Chişinăului vechi. „Am dorit să ofer publicului imaginea oraşului vechi. Am pictat mai multe edificii, monumente de arhitectură care, din păcate, au fost demolate”, a precizat Petru Severin.

Potrivit directorului adjunct al Alianţei Franceze, Adrian Cibotaru, expoziţia face parte dintr-un ciclu de expoziţii organizate de instituţie pe parcursul întregului an. „Aceasta este prima expoziţie din anul curent. Am dorit să-l începem cu Petru Severin, deoarece pe 23 februarie el şi-a sărbătorit ziua de naştere. Am apreciat faptul că artistul pune în valoare patrimoniul nostru, oraşul vechi, un subiect care ne interesează foarte mult”, a precizat Adrian Cibotaru.

Pictoriţa Antonina Grişciuc a subliniat la rîndul său că în lucrările fostului ei profesor este multă căldură, lumină şi sinceritate.

Petru Severin s-a născut la 23 februarie la Străşeni. În 1967 a absolvit Şcoala Republicană de Arte Plastice „I. Repin” (actualmente Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”), iar în 1976 – Academia de Arte Plastice „T. Zalkaln” din Letonia. Din anul 1981 este profesor la Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă” din Chişinău. De-a lungul anilor a avut mai multe expoziţii personale, inclusiv la Centrul „Constantin Brâncuşi” al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *