Actualitate

Farit Muhametşin, avertizat de MAE să nu participe la manifestaţiile din Transnistria. Ce va face ambasadorul

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, ambasadorului rus, în particular, i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse.

Or, Chişinăul îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc. În acelaşi context, au fost invocate şi numeroasele demersuri ale autorităţilor moldoveneşti privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru, care demult şi-a îndeplinit sarcinile, într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional, având ferma convingere că aceasta va contribui la întărirea încrederii şi la crearea unei atmosfere favorabile pentru procesul de reglementare politică a conflictului transnistrean.

Amintim că Igor Dodon şi vicepremierul Rusiei, Dmitrii Rogozin, alături de o delegaţie de la Moscova vor participa săptămâna aceasta, în stânga Nistrului, la un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru. Preşedintele Republicii Moldova a declarat că va oferi distincţii de stat militarilor din Transnistria, dar şi cleor din Federaţia Rusă, fapt ce a stârnit un val de critici la Chişinău.

Adevărul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *