Sport

Federaţia Moldovenească de Fotbal va fi amendată de UEFA

Sancțiunea urmează a fi aplicată după ce un grup de suporteri au aprins fumigene, au scandat cuvinte necenzurate la adresa Rusiei şi au arborat pentru cîteva minute steagul Ucrainei în spatele porţii apărată de Akinfeev. “Sancţiunile nu vor putea fi evitate”, a declarat pentru mass-media ataşatul de presă al FMF, Victor Daghi. În ajunul partidei, un grup de fani ruşi s-au luat la bătaie cu protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cîţiva dintre ei au fost arestaţi de poliţie.

Egalitatea consemnată în prima repriză 0-0 s-a datorat activismului jucătorilor moldoveni, care s-au apărat compact şi au încercat să pună presiune pe oaspeţi în jumătatea lor de teren. S-au memorizat, în acest sens, în special acţiunile lui Antoniuc, Spătaru și tentativele lui Milinceanu de a penetra defensiva rusă.

Diferenţa de clasă și măiestrie a fost recuperată de gazde printr-un angajament fizic exemplar care le-a permis să menţină poarta intactă pînă în minutul 58, cînd a fost dictată o lovitură de pedeapsă, finalizată în gol de fundaşul Ignaşevici, cu un şut imparabil din careul de 16 metri. Scorul a fost majorat peste 20 de minute de Dziuba după o lovitură de colţ. Marcat la faza respectivă de Burghiu, atacantul rus a reuşit cu o manevră să scape de fundaş şi să înscrie. Meritul echipei moldovene a fost că nu s-a împăcat cu gîndul înfrîngerii, a atacat şi a redus din handicap cu un gol frumos marcat cu capul de Cebotaru.

Antrenorul selecţionatei Moldovei, Ştefan Stoica, a apelat în acest meci la serviciile a trei debutanţi: portarul Koşelev, mijlocaşul Ambros şi atacantul Istrati. Ultimii doi au ieşit la schimb în repriza a doua, iar Koşelev a jucat tot meciul. Au mai evoluat: Armaş, Jardan, Cebotaru, Bordian, Antoniuc, Milinceanu, Spătaru, Burghiu, Onica și Carp.

Echipa naţională nu a obţinut nici un punct pe teren propriu pentru prima dată în istoria participării la Europene şi Mondiale. Cu 2 puncte acumulate, ea ocupă ultimul loc în grupa G. Valoarea jucătorilor echipei ruse este de aproximativ 150 milioane de euro pe piaţa transferurilor. Fotbaliştii moldoveni valorează circa 10 milioane de euro. Echipa naţională a evoluat în acest meci din diferite motive fără vedetele ei: Epureanu, Ioniţă, Gaţcan, Golovatenco și Dedov.

Partida a fost urmărită din tribună de premierul Valeriu Streleţ. Pe 12 octombrie selecţionata Moldovei va juca în deplasare cu reprezentativa Suediei ultimul meci din grupă.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *