Actualitate

Fermierii specializaţi în cultivarea pomuşoarelor sunt ajutaţi să-şi dezvolte afacerile

Efortul fermierilor de a face faţă cerinţelor consumatorilor faţă de pomuşoare va fi susţinut în cadrul proiectului „BerryDev”, realizat de Agenţia pentru dezvoltarea socio-economică durabilă „BizGates” şi Asociaţia „Pomuşoarele Moldovei”, în parteneriat cu Asociaţia micilor fermieri „Beliy Most” din stânga Nistrului. Pe parcursul anului curent, dar şi în 2017, agricultorii vor învăţa cele mai noi tehnologii de cultivare, păstrare şi distribuire a pomuşoarelor, inclusiv de la experţi de peste hotare. De asemenea, vor accesa vizite de studiu pe ambele maluri ale râului Nistru şi în România. Totodată, vor fi create două loturi demonstrative cu tehnologii avansate de producere şi pre-răcire a pomuşoarelor.

Recent, 20 de producători, consultanţi şi reprezentaţi ai asociaţiilor de profil au vizitat mai multe gospodării din Criuleni şi Orhei, unde au făcut cunoştinţă cu tehnici noi de cultivare a căpşunelor şi murelor, instalaţii de pre-răcire pentru extinderea perioadei de păstrare, precum şi ambalaj destinat comercializării în reţelele de supermarket.

Ca urmare a proiectului, se aşteaptă ca cel puţin 50 de fermieri de pe ambele maluri vor aplica cele mai bune practici în cultivarea pomuşoarelor, pentru a-şi spori productivitatea şi veniturile.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *