Internațional

Figura anului: Cine este protestatarul care a devenit emblema mişcării Occupy Wall Street

După ce fotografia în care a fost surprinsă la Occupy L.A. a fost desemnată "Figura anului", fata a fost uşor de reperat, scrie Daily Mail.

Atenţia fotografului Ted Soqui a fost captată de privirea unuia dintre protestatari, ascunsă după o căciulă galbenă şi eşarfă cu inscripţia "99%". Imaginea a ajuns pe prima pagină a L.A. Weekly şi a fost transformată într-o copertă de către artistul Shepard Fairey. Tânăra, Sarah Mason, de 25 de ani, a fost şi ea arestată cu un grup mai mare de oameni care nu voia să părăsească peste noapte piaţa în care aveau loc proteste. Tânăra a fost mânată de propria sa situaţie financiară să se alăture protestului, ea fiind obligată să se descurce cu datoriile care i-au rămas în urma facultăţii.

După ce fotografia sa a fost făcută publică, nimeni nu a mai ştiut nimic despre ea. Miercurea trecută, fata a fost declarată însă "Figura anului". "Cred că mişcarea Occupy Wall Street a captat atenţia prin situaţia studenţilor care au băgat atâţia bani în educaţia lor şi care au fost dezamăgiţi la terminarea studiilor când au realizat că totul a fost în van", a explicat Mason.

"Protestatara" a fost ales persoana anului, "pentru că a captat şi subliniat un sentiment mondial, cel al speranţei pentru o schimbare, a dat jos guverne şi idei preconcepute, a combinat cele mai vechi tehnici cu cele mai moderne tehnologii, pentru a pune în lumină demnitatea umană şi a îndreptat planeta spre un secol XXI mai democratic, deşi, uneori, mai periculos", şi-au motivat alegerea din acest an editorii revistei Time.

Anul trecut, titlul de "Figura anului" a revenit tânărului fondator al reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, iar în 2009 – lui Ben Bernanke, preşedintele Băncii Centrale Americane.

Sursa: Daily Mail

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *