Politică

Filip: Pachetul de condiţionalităţi ne ajută să ne mobilizăm

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Pavel Filip a reiterat angajamentul ferm al executivului de a promova agenda de transformare a statului în beneficiul cetățenilor, remarcând sprijinul constant al Parlamentului European în promovarea parcursului european al Republicii Moldova. Prim-ministrul s-a referit la conceptul reformei Administraţiei Publice, care în prezent este supus consultărilor publice, accentuând necesitatea implementării corespunzătoare a acestei reforme.

În cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul asistenţei macrofinanciare discutat în Parlamentul European. Premierul a menţionat importanţa sprijinului financiar în implementarea agendei de reforme. „Asistenţa macrofinanciară din partea UE este foarte importantă pentru noi, la fel cum a fost important să obţinem şi un program cu Fondul Monetar Internaţional. Pachetul de condiţionalităţi ne ajută să ne mobilizăm şi să ne mişcăm înainte”, a spus Pavel Filip.

„Aţi avut o misiune dificilă şi în continuare aveţi multe provocări la orizont, dar avem datoria de a sprijini Republica Moldova în procesul de integrare europeană”, a declarat europarlamentarul Andi Cristea. Deputaţii Parlamentului European au reiterat sprijinul delegației Comitetului parlamentar de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană pentru modernizarea statului. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *