Actualitate

Firma nepotului lui Vlad Filat, vizată într-un dosar penal pentru spălare de bani

Starinschi a menționat că nu poate să ne ofere mai multe detalii în ceea ce ține de deschiderea dosarului, menționând faptul că, la moment, nicio persoană nu are statut procesual de bănuit sau învinuit.

Realitatea.md amintește că "Caravita Co", condusă de multimilionarul Vladimir Rusu, nepotul lui Vlad Filat a intrat în atenția opiniei publice după ce portalul Bani.md a publicat o investigație cu referire la acesta. Vladimir Rusu este fiul Alei și Ion Rusu, nașii de cununie ai lui Vlad Filat în cea de-a doua căsătorie, Ala Rusu fiind sora lui Vlad Filat, iar Ion Rusu, după cum se cunoaşte în cercurile PLDM, pe lânga calitatea de rudă apropiată, este şi omul de încredere în afacerile liderului PLDM.

”Caravita Co” SRL este o companie specializată în achiziţionarea terenurilor și lucrărilor agricole, înregistrată în satul Zolotievca, Anenii Noi. Compania are peste o sută de angajaţi şi îşi desfăşoară activitatea în sediul Ipteh, administrat de Ion Rusu, dar fiind în proprietatea lui Vlad Filat. Genurile de activitate ale “Caravita Co“ SRL variază de la cumpărarea și vânzarea imobilelor, până la servicii în agricultură, cultura strugurilor, cultura legumelor și a cerealelor, precum și altele.

Deși Caravita are un capital social de numai 5400 de lei, Vladimir Rusu, timp de trei ani, a investit doar în terenuri şi agricultură peste 700 de milioane de lei, ceea ce constituie peste 38 de milioane de euro, fapt confirmat prin rapoartele publice ale Ageţiei de Investiţie şi Plăţi pentru Agricultură.

Totodată, în 2013 și 2014, ”Caravita Co” SRL a beneficiat de fonduri de subvenții din partea statului AIPA de peste 4,5 milioane lei. În 2013 suma subvențiilor a fost de peste 1 milion 300 de mii de lei, iar în 2014 le-a fost autorizată suma de peste 4 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare sumă oferită vreodată de AIPA.

După difuzarea acestor informații, Procuratura Generală a reacţionat și pe 20 august 2014 a fost iniţiat un control privind respectarea legislaţiei la utilizarea fondurilor de subvenţionare a producătorilor agricoli.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *