Actualitate

Florian Walter, acţionarul majoritar al Romprest, ar fi fugit din România în Cuba

Potrivit surselor citate, Walter ar fi plecat în Cuba, via Monaco – de unde şi-a retras o suma de bani dintr-o banca locală. Potrivit unor surse DIICOT, procurorii "iau în calcul" varianta plecării lui Walter în Monaco.

Reamintim că Florian Walter, acţionarul majoritar al firmei de salubritate Romprest, a fost dat în consemn la frontieră săptămâna trecută, după ce procurorii DIICOT au făcut percheziţii la firma şi domiciliul acestuia. "Există indicii că este în ţară şi se sustrage urmăririi penale", au declarat la acel moment reprezentanţii DIICOT într-o conferinţă de presă. Walter, implicat şi în finanţarea unor echipe de fotbal, e acuzat de procurori că ar fi participat la o schemă de evaziune fiscală în valoare de circa 4,5 milioane euro.

Procurorii susţin că Florian Walter ar fi făcut achiziţii fictive de clorură de calciu (o substanţă utilizată în procesele tehnologice ale companiilor de salubritate). Florian Walter (care şi-a schimbat numele iniţial, Florian Buşcă) a fost în centrul unui uriaş scandal în urmă cu câţiva ani, când firma să a încheiat un contract pe 25 ani cu Primăria Sectorului 1.

Care e legătură lui Walter cu Monaco? În cercurile politice şi de afaceri se vorbeşte despre apartenenţa omului de afaceri la celebrul grup de la Monaco, format din discreţi şi puternici oameni de afaceri români, beneficiari ai unor contracte uriaşe cu statul român în diverse sectoare economice: energie, infrastructură, utilităţi etc. Printre afaceriştii asociaţi grupului se numără Bogdan Buzaianu şi Dragoş Dobrescu.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *