Actualitate

Fostul preşedinte Petru Lucinschi despre reţinerea fiului său: Sunt pur şi simplu şocat

"Eu ştiu numai ceea ce cunosc: cunosc că fiul meu are un business şi eu nu înţeleg un lucru – un litigiu de business este prezentat ca la un nivel politic. Probabil că e necesar un show, e cam puţin ce se întâmplă în România şi mai este nevoie de încă de unul”, a declarat Lucinschi pentru prime.md.

"Din ceea ce ştiu eu, feciorul meu, cu un an şi jumătate în urmă, mi-a spus că el i-a dat în judecată pe partenerii lui fiindcă i-au furat businessul. În acest timp l-am tot întrebat, iar el răspundea că nu vor să-l ia în examinare. Nu-l examinează. Peste un an şi jumătate, pleacă procurorul care s-a ocupat de chestia aceasta şi nu au pus pe rol acest dosar. Apoi au vrut să se împace şi amiabil să rezolve această problemă. A trecut timpul, iar apoi feciorul îmi spune că «gata, ne-am înţeles». (…) Eu pur şi simplu sunt şocat! El s-a adresat în judecată că l-au furat, ca peste un an şi jumătate să se întâmple ceea ce s-a întâmplat acum. Detaliile o să le vedem, dar eu sunt foarte mirat”, a mai spus Petru Lucinschi.

Presa din Republica Moldova a relatat pe larg despre reţinerea lui Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de corupţie, notând că acesta a fost "arestat doar în România" şi adăugând: "DNA nu are cum să treacă Prutul. Noi trebuie să-l trecem, revenind unde ne e locul”.

Într-un articol cu titlul "Lucinschi a fost arestat, dar doar în România; DNA-ul nu va trece Prutul", Jurnal de Chişinău scrie că "Serghei Lucinschi, una dintre cele mai odioase figuri ale Moldovei anilor ’90, când pensiile se plăteau în galoşi şi săpun, iar cei 350 de lei salariu pe care-i aveau profesorii nu veneau cu lunile, a fost ridicat aseară de procurorii DNA".

Fiul cel mare al fostului preşedinte Petru Lucinschi, Serghei, se lăuda în acei ani că este stăpân peste patru milioane de sclavi, susţine publicaţia, adăugând că, "în timp ce el îşi permitea să aibă un garaj cu zeci de maşini de lux, sute de mii de copii din ţară îşi permiteau să mănânce îngheţată de maximum două-trei ori pe an”.

"A fost nevoie de vreo 20 de ani după dezmăţul pe care acest fecior de preşedinte şi l-a permis în Moldova, ca să fie arestat. Şi într-o altă ţară. O altă ţară pentru el şi tatăl său, nişte românofobi atroce. Ghinionul său a fost că s-a stabilit în România. Acolo unde legea deja funcţionează, iar indivizii ca el ajung să plătească mai devreme sau mai târziu", continuă publicația.

Potrivit site-ului de informaţii economice Mold-Street.com, Sergiu Lucinschi, în vârstă de 50 de ani, a făcut studii în domeniul artelor la Moscova şi chiar era cunoscut ca un bun cântăreţ. În anii 1990-2000 a deţinut mai multe afaceri în domeniul comerţului şi construcţiilor din Rusia, inclusiv celebrul club de noapte Most (Podul) din Moscova.

În anul 2011, s-a mutat în România, unde a preluat gestiunea companiei Genesis International, controlată de familia Lucinschi prin intermediul firmei Stipula Financial Inc, din Insulele Virgine şi IPA International Project Agency Establishment din Liechtenstein. În Republica Moldova, compania Genesis International a devenit cunoscută printr-o serie de contracte de reabilitare a drumurilor naţionale, dar şi a zece străzi din Chişinău, în baza unui credit acordat de o companie străină.

În anul 2012, compania Genesis International a intrat în insolvenţă, dar a pregătit un amplu plan de restructurare în care drept argument erau aduse subcontracte de lucrări la drumurile din Moldova, încheiate cu firmele Strabag din Austria şi Toto&Taddei SPA din Italia, mai scrie Mold-Street.com.

Anul trecut, Serghei Lucinschi a înregistrat la Moscova două noi companii: Vest-Torg şi Glavreghionproiect.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *