Ultima oră

Fostul şef al BEM, eliberat de instanţă şi arestat de CNA

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, inculpatul a fost eliberat imediat din sala de judecată. După şedinţa de judecată de luni, 21 martie, procurorii au anunţat că vor depune recurs la Curtea de Apel. La scurt timp, însă, procurorii şi Centrul Naţional Anticorupţie l-au reţinut din nou, transmite IPN.

Potrivit informaţiilor CNA, fostul preşedinte al Comitetului de creditare a fost escortat şi i-a fost prezentată ordonanţa de bănuit pe un nou episod ce vizează fraudele de la BEM.

Acum o lună, Procuratura Anticorupţie a trimis în judecată al zecelea dosar de învinuire a fostului Preşedinte al Comitetului de creditare al BEM, care, de comun cu alţi patru foşti membri ai Comitetului ar fi încălcat regulile de creditare, cu cauzarea instituţiei financiare a daunelor în proporţii deosebit de mari.

Potrivit celor constatate de procurori, în intervalul anilor 2010-2011 fostul preşedinte, în coparticipare cu alţi patru membri ai Comitetului de Creditare al BEM, au acordat credite neperformante în sumă de 244 milioane lei pentru trei firme. Potrivit procurorilor, deşi, legislaţia prevede că intervenţia Comitetului de Creditare se impunea şi acordarea creditelor urma a fi stopată cu recuperarea imediată a mijloacelor financiare acordate, inculpaţii nu au întreprins acţiuni în acest sens, prejudiciind instituţia bancară în proporţii deosebit de mari.

Pentru comiterea infracţiunii respective legislaţia prevede amendă sau închisoare de până la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *