Externe

FOTO: Cristian Diaconescu a inaugurat o anexă a Consulatului român din Chişinău

Consulatul României din Chişinău a deschis o anexă nouă unde cetăţenii Republicii Moldova vor putea depune dosarul de documente pentru a perfecta actele de stare civilă româneşti. Noua anexă este formată din opt ghişee suplimentare şi o sală de aşteptare, dotată cu dispozitive moderne de fluidizare a rândului. În acest scop, în sală au fost instalate două totemuri care vor elibera tichete cu număr pentru un anumit ghişeu în funcţie de categoria actului solicitat. Reprezentanţii consulatului românesc susţin că în acest mod vor micşora numărul de persoane care se adună în sălile sediului principal. 

La deschiderea oficială a anexei au participat ministrul Afacerilor Externe al României, Cristian Diaconescu, şi premierul R. Moldova, Vlad Filat. Ei au tăiat panglica tricoloră de inaugurare şi au făcut o mică excursie prin sălile secţiei consulare. "Este cel mai mare şi mai important oficiu consular pe care îl are România în întregul sistem diplomatic-consular din lume. Aici vom oferi servicii de cea mai înaltă calitate", a menţionat ministrul român.


Premierul R. Moldova, Vlad Filat, şi ministrul de Externe al României Cristian Diaconescu 

În cadrul discuţiilor cu omologul său de la Chişinău,Iurie Leancă, Cristian Diaconescu a menţionat că România va continua să acorde cetăţenie română locuitorilor Republicii Moldova, iar znonurile cum că acest proces ar putea fi stopat sunt false. Dimpotrivă, datorită lărgirii capacităţii secţiei consulare româneşti de la Chişinău, depunerea actelor pentru cetăţenie română va decurge în mod facil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *