Atitudini

Fratele meu de peste Prut,

Eram expulzat, în București, și mă uitam în fața calculatorului în direct la imagini din 16 mai. Și pentru prima dată după mult timp eram fericit: în sfârșit, mișcările unioniste de pe ambele maluri ale Prutului erau sincronizate. Pentru că, să fim onești, am suferit de lipsă de coordonare: în anii 1990, mișcări constante pentru unire cereau asta la Chișinău, dar nu exista un corespondent la București. Generația mea, a marșurilor unioniste, a suferit de o lipsă de răspuns: ne agitam la București, aveam o majoritate a populației unionistă și o clasă politică care accepta acest lucru, dar nu răspundea nimeni la Chișinău. Acum, suntem sincronizați și gata de Unire.

Pe 16 mai, Blocul Unității Naționale – BUN s-a constituit și a convocat Marea Adunare Națională. Va fi a patra Mare Adunare Națională din istoria statului format la ruperea URSS. După Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, vine anul 2015 când trebuie să ne adunăm, din toate colțurile Republicii Moldova și din România pentru a cere în același glas UNIRE. E singura soluție, dar pentru ca ea să se implementeze are nevoie de susținere populară. Altfel, pentru alegeri trebuie să așteptăm până în 2018, iar schimbările nu vor veni decât în ceea ce privește persoana care ne îndeamnă la moderație până apucă să fure tot ce-a mai rămas.

Ca să ajungem la Unire într-un an-doi e nevoie de voi, să fiți cât mai mulți, și să convingeți cât mai multe persoane. Când vom avea o majoritate, vom putea convoca un referendum. Fii convins, fratele meu de peste Prut, că noi, la București, facem aceleași lucruri și te iubim, necondiționat.
TOTUL ÎNCEPE CU TINE, TOTUL ÎNCEPE DE AZI, TOȚI NE ADUNĂM PE 5 IULIE LA MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *