Astăzi 18 Noiembrie 2017, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 13:33
Partidul Liberal
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 7 August 2017, ora 11:25

Furtuna de noaptea trecută: 21 de localităţi au rămas fără lumină

Marime Font

21 de localităţi din centrul şi sudul ţării au rămas, parţial sau în totalitate, fără curent electric, în urma furtunii şi ploilor puternice de noaptea trecută.
Potrivit unui comunicat al Gas Natural Fenosa, cei mai afectaţi de intemperie sunt consumatorii din raioanele Cahul, Cantemir, Anenii Noi, Criuleni, Strășeni și UTA Găgăuzia. Echipele de intervenţie a furnizorului de electricitate lucrează, în momentul de faţă, pentru a înlătura defecțiunile.

Totodată, potrivit ultimelor date ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, peste 13 mii de persoane au venit în zilele de sâmbătă și duminică la cele 16 corturi anti-caniculă, instalate în toată țara. Acestea au fost reinstaslate de vineri, având drept scop prevenirea riscurilor ce pot apărea în urma caniculei. Aici, oamenilor le-a fost oferită apă rece şi posibilitatea de a se proteja de soare. În plus, odată cu temperaturile mari de afară, salvatorii și pompierii recomandă cetățenilor și respectarea normelor de securitate, pentru a evita incendiile de vegetație.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

 


 

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Din lac în puț

Atunci când se ivește prilejul să călătoresc, fie şi pentru câteva zile, prefer să mă rup de tot ce se întâmplă în R. Moldova. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md