Actualitate

George Simion: „Republica Moldova nu va intra niciodată în Uniunea Europeană”

Acesta explică că vocile care spun că Moldova s-ar uni cu România de la sine odată cu integrarea în UE, spun minciuni, întrucât UE nu a luat în calcul niciodată Republica Moldova ca stat membru.

„Faptul că dacă Republica Moldova va întra în Uniunea Europeană unirea cu România se va produce de la sine este o minciună. L-am auzit pe Andrei Năstase că, da, noi ne vom uni în UE. Nu, asta nu e unire. Că nici Franța cu Germania nu e unită. Republica Moldova nu va intra niciodată în UE.
Uniunea Europeană nu mai are comisari de extindere, are comisari de vecinătate. Niciodată UE nu a luat în calcul Republica Moldova ca stat membru al său” afirmă George Simion.

Acesta spune că meritele pentru Acordul de Asocieere sunt de fapt ale policitienilor români care au făcut lobby pentru Republica Moldova la Bruxelles.
„Dacă nu era Monica Macovei și dacă nu era lobby-ul românesc la Bruxelles nu se mai semna nici acest Acord de Asociere, de care politicienii din Moldova își bat joc, că nu-l implementează. Singurul fel în care se poate face integrarea este să unim forțele România cu Republica Moldova”, mai spune invitatul.

Președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” menționează că acest pas trebuie să fie o dorință a cetățenilor de aici. „Oameni buni, destul cu minciuna asta. Singura formă este unirea cu România. Iar România este dispusă să facă acest pas, ține doar de cetățenii RM pentru că noi nu avem vocația să fim expansioniști”, adaugă Simion.

Acesta spune că și Acordul de Asociere ar putea să dispară dacă instabilitatea în țară ar continua. „Acordul de Asociere este o formă a UE de a avea la granițele ei niște state stabile. Acest Acord poate să dispară mâine dacă se perpetuează instabilitatea și bătaia de joc la adresa cetățenilor. De exemplu, așa un acord avea Siria și Libia”, conchide sursa.

sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *