Politică

Ghimpu despre furtul de la BEM: Ilan Shor, cât de căpos ar fi, nu a furat singur. Are complici care îl protejează

Potrivit lui Ghimpu, primul centru este format de liderii PLDM şi PDM, iar cel de al doilea centru este la PCRM, condus de Vladimir Voronin. „Centrul lui Voronin ia decizii la nivel de votare a legilor. De el depinde dacă anumite proiecte de legi ale PLDM şi PDM vor fi votate. Celălalt ia decizii privind guvernarea ţării. Ei controlează toate instituţiile statului. Deciziile importante nu sunt luate de Guvern, Parlament, şef de stat sau alţi factori de decizie la nivel de stat, în timp ce liderii partidelor majoritare nu deţin funcţii de conducere”, a spus Ghimpu.

Referindu-se la furtul de la Banca de Economii, Mihai Ghimpu s-a arătat convins de implicarea unor lideri politici. „Ilan Shor, cât de căpos ar fi, n-a fost în stare de unul singur să comită un jaf de asemenea proporţii. Este clar că a avut complici, care îl protejează. Faptul că doi funcţionari au fost arestaţi, iar alţii doi demişi, în timp ce Ilan Shor nu a primit nici cel puţin interdicţia de a părăsi ţara, denotă implicarea celor două centre decizionale în acest caz”, a spus liderul liberal.

Mihai Ghimpu a respins şi de această dată acuzaţiile în adresa BNM că nu ar fi luat măsurile necesare pentru prevenire furtului de la BEM. „BNM a anunţat despre neregulile de la BEM şi din sistemul bancar Parlamentul, Procuratura, Consiliul Suprem de Securitate, CNA, Serviciul de Informaţii şi Securitate, dar nu s-au luat măsurile necesare. Nu este exclus că au fost date indicaţii acestor instituţii ca să nu se implice. Iar BNM nu este organ de urmărire penală”, a declarat fruntaşul liberal.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *