Astăzi 20 Ianuarie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 19 Ianuarie 2018
Abonamente

Politică 27 Aprilie 2013, ora 17:12

Ghimpu s-a răzgândit: Trebuie să fim alături de Filat

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este gata să renunţe la supărare şi spune că îl aşteaptă pe liberal-democratul Vlad Filat la negocieri, în vederea formării unei noi alianţe. Asta chiar dacă anterior, preşedintele PLDM a declarat că nu va discuta cu liberalul Mihai Ghimpu.

"Vom ceda chiar dacă nu ne vor fi pe plac nişte lucruri, numai ca să mergem înainte, să ne rupem de Rusia ţaristă, adică să fim alături de Filat, de acesta care nu doar că nu merită să fie prim-ministru, dar nici în politică nu are dreptul să mai rămână", a declarat Mihai Ghimpu.

Şi tinerii liberali, care s-au întrunit astăzi pentru a discuta despre situaţia politică din ţară, cred că doar prin dialog liderii fostei Alianţe poate rezolva criza politică. Iată ce au spus ei:"Cel mai clar lucru este ca liderii celor trei partide să se aşeze la masa de dialog. Cum a spus şi Ghimpu, negocierile trebuie să aibă loc, pentru ca R. Moldova să nu se abată de la vectorul European."

"Criza de moment se poate rezolva doar ajungând la un consens la nivelul partidelor din fosta alianţă. Însă, probabil, ieşirea din criză poate să ia o perioadă de timp, având în vedere faătul că totul se face cu oamenii."

Anterior, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, că Partidul Liberal Democrat nu va negocia cu deputaţii PL în vederea formării unei noi majorităţi parlamentare.

Sursa: publika.md
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul