Social

Granturi pentru ONG-urile de tineret

Ministrul Serghei Afanasenco a declarat, la o conferinţă de presă, că prioritate vor avea proiectele care vor contribui la implementarea politicilor naţionale de tineret prevăzute pentru anii 2015-2020.

Şeful Direcţiei tineret, Ion Donea, a menţionat că este important ca ideile de proiect să reflecte politicile naţionale de tineret planificate pentru următorii ani. Iniţiativele trebuie să fie implementate de tineri sau cu participarea tinerilor. Fiecare proiect trebuie să fie însoţit de scrisori de susţinere din partea partenerilor, fie autorităţi publice locale, fie alţi donatori. La concurs sunt încurajate să depună proiecte organizaţiile de tineret care dispun de co-finanţare şi cele care pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 20% din valoarea totală a proiectului.

Acţiunile eligibile pentru finanţare în cadrul programului includ dezbateri, consultări, campanii, congrese, conferinţe, schimburi de experienţă, dar şi participări la evenimente internaţionale. De asemenea, este vorba de întâlniri oficiale, seminare, cursuri de instruire, forumuri, concursuri, elaborări de site-uri şi crearea reţelelor de comunicare, emisiuni radio şi televizate şi alte acţiuni similare consacrate sectorului de tineret.

Proiectele în varianta print trebuie depuse la cancelaria ministerului până pe 17 aprilie, ora 16.00.

Programul de granturi este la cea de-a patra ediţie. În acest an bugetul este de 3,5 milioane de lei. În perioada 2011 – 2014, au fost oferite granturi în sumă de 12 milioane de lei, de care au beneficiat 78 de asociaţii obşteşti.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *