Opinii și Editoriale

Gura pacatosului adevar graieste

Vladimir Socor, specializat in ultimii ani in lustruirea regimului comunist din RM, denigrarea Opozitiei si defaimarea Romaniei, s-a referit intr-un comentariu recent la criza politica din Chisinau. Desi recunoaste ca evenimentele din 6-7 aprilie au demonstrat „incapacitatea statala si deficitul de competenta” ale autoritatilor, Socor triseaza cand afirma ca „Politia si Securitatea s-au lasat surprinse, nu au avut informatiile necesare ca sa preintampine tulburarile si ca au intrat in panica dupa izbucnirea violentelor”.

Potrivit presei, anume Politia si Securitatea au fost cel mai bine informate despre tulburari, deoarece acestea au fost organizate si gestionate chiar de ele. La fel e supta din… degetul lui Markusa afirmatia ca presedintia „a intrat in panica din cauza lipsei de informatii”. Mai aproape de adevar e opinia lui Socor ca Dictatorul s-a lasat prada „unor interpretari absurde, pe care Presedintele Vladimir Voronin le-a adoptat reflexiv, fara sa le mai examineze”, iar „unii consilieri i-au inspirat presedintelui declaratii menite parca sa starneasca neincredere in Europa fata de R. Moldova si conducerea ei, in loc sa dezamorseze potentialul deja existent de neincredere”. Nu putem sa nu fim de acord suta la suta cu Socor cand sustine ca „Politia a batut masiv, furios, fara nicio ratiune, cateva zile dupa ce razmerita se terminase. Statul nu are voie sa raspunda la salbaticie cu alta salbaticie. Ministerul domnului Gheorghe Papuc s-a dovedit a fi un minister disfunctional si primitiv”.
La fel de justa e si convingerea lui ca „Procuratura apare intr-o lumina jalnica… si ca nu-i deloc prima data cand lipsa de profesionalism a Procuraturii compromite reputatia RM in interior si exterior”.
…Toate aceste opinii juste ale lui V. Socor rastoarna teza lui initiala cum ca, chipurile, presedintia, politia si securitatea n-au avut informatiile necesare ca sa preintampine tulburarile si demonstreaza contrariul…
 

C.T.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *