Actualitate

Guvernarea ascunde de 17 luni rezultatele recensământului efectuat din bani europeni / PROTEST

Acest protest vine ca reacție la fărădelegile și încălcările care s-au făcut până în prezent în privința Recesământului Populației și al atât din anul 2004, cât și din 2014. Astfel, ne-am exprimat nemulțumirea față de conducerea BNS care a permis expunerea unor rezultate nejuste și falsificate ale recesământului din 2004.

Credem că 17 luni de la finalizarea recesământului este o perioadă suficientă pentru prelucrarea și elaborarea răspunsurilor corecte. Astfel, falsificarea rezultatelor din 2004 ne fac să credem că nici de această dată nu vom avea parte de corectitudine la capitolul limba maternă și etnie.

Flashmob-ul a început cu întinderea unui tricolor de 15 metri în fața Biroului Național de Statistică. Această acțiune a reprezentat o cale prin care am arătat că nu vom permite ca și recesămîntul din 2014 să fie falsificat, dorind astfel să trăim într-o țară în care se respect legile, iar dreptatea și onoarea să stea la baza tuturor instituțiilor de stat.
 
Participanții la această manifestare aveau în mâini calendare, ele simbolizând timpul limitat pe care îl mai are BNS pentru publicarea datelor reale. Protestul a luat amploare atunci când tinerii au ridicat pancartele cu mesajul : „Nu fraudați recesamântul” și „Vrem publicarea rezultatelor recesământului”. Pe parcursul manifestației tinerii au scandat lozinci precum ”Nu fraudați recesământul ” și ” Nu ne furați viitorul”.

Într-un final, 5 dintre organizatorii protestului au fost invitați la discuții cu câțiva reprezentați ai Biroului Național de Statistică, care au negat toate neregulile depistate în cadrul recesământului din mai 2014, susținând că nu au fost depuse sesizări în acest sens. Totuși, Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” a monitorizat atent desfășurarea recensământului, depistând zeci de fraude, care nu au fost luate în seamă. „Astăzi am demonstrat încă odată că ne pasă de viitorul nostru și nu admitem nicio fraudă, nicio influență din exterior. Ne-am săturat să fim mințiți, pentru că recensământul din 2004 a însemnat nereguli, fraude și încălcări majore. Vrem ca recensământul din 2014 să fie corect și să reprezinte voința întregului popor”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie”.

 

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizației non-guvernamentală, apolitică, care are scopul de a educa tânăra generație în spiritul valorilor naționale românești și de a contribui la realizarea reîntregirii neamului românesc.

Sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *