Economie

Guvernul caută peste 320 de milioane lei pentru agricultori

De astă dată cu şanse mai mari de reuşită.

Astfel Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) propune ca producătorilor agricoli să li se acorde dreptul la restituirea accizelor la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor agricole în contul compensării obligațiilor fiscale.

În acest scop a elaborat un proiect de lege de modificare a articolului 125 al Codului Fiscal.

Restituirea accizelor va necesita circa 24 de milioane lei

Proiectul prevede că restituirea accizelor se va efectua conform unei proceduri stabilite de Guvern într-un termen ce u depăşește 45 de zile din data depunerii cererii de restituire.

Pentru a obţine restituirea accizului la motorina utilizată pentru efectuarea lucrărilor agricole, producătorul agricol prezintă organelor fiscale o serie de documente justificative, care să confirme dispunerea suprafeţei de teren agricol; factura fiscală aferentă procurărilor de motorină; documentele de plată şi acte ce atestă utilizarea motorinei de către producătorul agricol.

Potrivit proiectului restituirea accizelor se va putea efectua şi în contul stingerii datoriilor fermierilor faţă de bugetul public naţional, iar în lipsa datoriilor, la cererea agenților economici, în contul viitoarelor obligaţii ale acestora faţă de bugetul public național sau la contul bancar al agentului economic.

Continuare pe mold-street.com 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *