Politică

Guvernul la 50 de zile de la învestire. Iurie Leancă a pregătit un raport

 Printre priorităţile anunţate de premier se numără crearea locurilor de muncă, o combatere mai eficientă a corupţiei, iar pe plan extern – apropierea de Uniunea Europeană.

Guvernul şi-a propus ca, în termen de 100 de zile, să creeze cinci mii de locuri de muncă în agricultură, două mii la lucrările de reabilitare a drumurilor şi alte câteva mii la construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău.

Ca o măsură de combatere a corupţiei, printre altele, Executivul a anunţat continuarea programului e-guvernare şi implementarea sistemului electronic de plăţi.

În ceea ce ţine de integrarea europeană, Executivul şi-a propus, ca în cel mult 100 de zile să finalizeze negocierile privire la acordul de liber schimb, obiectiv care a fost deja realizat. Mai urmează ca documentul să fie parafat.

Iurie Leancă a fost propus pentru funcţia de prim-ministru de către Partidul Liberal Democrat din Moldova. Pentru învestirea noului executiv au votat 58 de deputaţi ai coaliţiei pentru guvernare pro-europeană. Precedentul guvern, condus de liderul PLDM, Vlad Filat, a fost demis de Parlament pentru acte de corupţie.
 
publika

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *