Actualitate

Igor Basarab a fost omort cu putin timp inainte de licitatia de vnzare a firmei sale

Omul de afaceri Igor Basarab a fost impuscat in cap, joi dimineata, intr-un parc din sectorul Rascani al capitalei, in timp ce mergea spre serviciu. Asasinatul s-a produs cu trei saptamani inainte de licitatia de vanzare a intreprinderii sale, „Basarab-Vin” SA, aflata in stare de insolvabilitate. Este al doilea atentat asupra omului de afaceri dupa ce, acum doi ani, aflandu-se in biroul sau, el a fost impuscat in regiunea gatului de o persoana care a tras, prin fereastra, dintr-un copac. Tot in 2008, a fost impuscat mortal partenerul sau de afaceri, Igor Weinberg Gers.

Cadavrul lui Igor Basarab a fost gasit in jurul orei 10.00, in preajma Complexului comemorativ „Feciorilor Patriei – Sfanta Amintire”, dedicat ostasilor cazuti in Afganistan, pe de str. Miron Costin din capitala. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, el a fost impuscat direct in fata, dintr-o arma cu amortizator de calibrul 7,45 mm, si a decedat pe loc. Exista si martori care au declarat politistilor ca, auzind o impuscatura, au vazut un tanar, fugind spre o masina, in care s-a urcat imediat si a disparut. In baza acestor descrieri, politistii au facut portretul-robot al asasinului. Pe parcursul zilei de ieri, politia a instalat filtre la toate iesirile din oras.

Conform semnalmentelor portretului-robot, construit din spusele martorilor, in comiterea acestei infractiuni este banuit un barbat de 32-35 ani, cu inaltimea de 176-180 cm, corpolenta medie, fata lunguiata si bronzata, putin nebarbierit, cu buza de sus mai subtire decat cea de jos si nasul drept. Suspectul purta o geaca pana la brau, fara gluga, de culoare deschisa si o caciula sportiva sura, cu o inscriptie nestabilita. Pe umarul stang el purta o geanta cafenie, pana la brau.

Chiril Motpan, seful Directiei relatii cu publicul a MAI, nu exclude versiunea ca omorul ar fi legat de activitatea omului de afaceri, dar si cu tentativa de omor asupra sa de acum doi ani. In februarie 2008, cineva a impuscat in Basarab dintr-un copac aflat in fata biroului sau. Ranit in regiunea gatului, atunci Basarab a scapat, totusi, cu zile, datorita unei complicate – dar reusite – interventii chirurgicale. Tot in 2008, a fost impuscat mortal Igor Weinberg Gers, cu care Basarab avea o afacere comuna, care nu le-a reusit si i-a inglodat in datorii, inclusiv fata de o banca din Rusia.

Igor Basarab, decedat la varsta de 44 de ani, s-a nascut in satul Calinesti, raionul Falesti, cu numele de Igor Pantea. Acum cinci ani, el a cumparat de la stat combinatul de vinuri „Basarab-Vin”, care la inceputul lui 2009 a intrat in insolvabilitate. Omorul de ieri a avut loc cu trei saptamani inainte de licitatia de vanzare a bunurilor „Basarabia-Vin”, estimate la 31,7 milioane de lei, programata pentru 9 februarie 2010. Potrivit politiei, acum cativa ani el si-a schimbat numele din Pantea in Basarab, din cauza unor importante probleme de afaceri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *