Ultima oră

Igor Corman: Rusia sancţionează Moldova pentru asocierea cu UE

Oficialul a spus că în această situaţie autorităţile moldoveneşti vor folosi toate pârghiile pe care le are reieşind din Acordul de comerţ liber în spaţiul CSI şi reieşind din statutul atât al Moldovei, cât şi al Federaţiei Ruse de membri ai Organizaţiei Mondiale a Comerţului pentru a depăşi această situaţie.

„Depunem eforturi ca să-i sprijinim pe producătorii noştri prin accesul la piaţa europeană, dar şi la alte pieţi, să le recompensăm pierderile. Primul pas a fost făcut prin alocarea a 20 de milioane de lei pentru aceasta”, a specificat şeful legislativului. Igor Corman a adăugat că acum se poartă discuţii cu UE şi deja se vorbeşte că prima tranşă din programul Enpard pentru agricultură la fel să meargă în sprijinul agricultorilor moldoveni.

La mijlocul lunii iulie, Rusia a interzis accesul fructelor şi conservelor moldoveneşti pe piaţa sa. Inclusiv a interzis transportarea fructelor moldoveneşti chiar şi în bagajul de mână al călătorilor. Ulterior, a anunţat că va monitoriza mai atent şi legumele de provenienţă moldovenească.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *