Actualitate

Igor Dodon: Bulgarii vor avea deputatul său în Parlamentul Republicii Moldova

Igor Dodon a precizat că, potrivit noii legi electorale, circumscripţiile uninominale vor fi create dintr-un raion sau mai multe raioane care vor forma în total 55-60 de mii de locuitori. Însă, aceeaşi lege spune că în cazul raioanelor unde locuieşte populaţie preponderent de altă etnie, atunci nu contează numărul de locuitori, circumscripţia va fi formată din numărul existent, şi nu din 55-60 de mii ca în restul circumscripţiilor.

Şeful statului a menţionat că în Taraclia locuiesc circa 20-25 de mii de oameni, dând asigurări că raionul respectiv va avea propria circumscripţie, în rezultat enitcii bulgari vor avea oportunitatea de a-şi alege candidatul lor la parlamentarele din 2018. 
„Bulgarii vor avea reprezentantul său în Parlament, în premieră, în 26 de ani de independenţă. Eu cred că este încă un pas concret în care noi demonstrăm o deschidere faţă de etniile care locuiesc în Republica Moldova alături de etnia majoritară de moldoveni”, a afirmat Igor Dodon la întrevederea cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova.
De asemenea, Dodon a declarat că în contextul reformei administrativ teritoriale, care ar putea presupune fuzionarea mai multor raioane, el se va împotrivi acestei reforme, afirmând că Taraclia va rămâne intactă în această situaţie.
Amintim că anterior Igor Dodon a solicitat ca şi Găgăuzia să aibă reprezentanţii săi în Parlamentul de la Chişinău, dar şi Transnistria. 

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *