Actualitate

Imagini INCREDIBILE: Peste 2 milioane de musulmani, pe Muntele Arafat de lângă Mecca

Aproape 2 milioane de musulmani s-au adunat joi pe Muntele Arafat, de lângă orașul sfânt Mecca din Arabia Saudită, pentru momentul culminant al pelerinajului anual Hajj, relatează Reuters.

Imagini incredibile surprinse pe Muntele Arafat de lângă Mecca, unde s-au strans peste 2 milioane de musulmani de 168 de naționalități.

Îmbrăcați în veșminte albe, pelerinii rămân pe Muntele Arafat până la amurg, rugându-se pentru iertarea păcatelor și recitând din Coran. Se crede că Muntele Arafat este locul unde profetul Mohamed a ținut predica sa finală.

Autorităţile saudite au mobilizat mijloace importante, inclusiv 100.000 de membri ai forţelor de securitate, şi se declarară pregătite pentru orice posibilitate, în condiţiile în care, în urmă cu doi ani, o busculadă gigantică s-a soldat cu aproape 2.300 de morţi.

Anul acesta, pelerinajul este marcat de întoarcerea credincioşilor iranieni, absenţi anul trecut. Busculada din 2015 s-a soldat cu 464 de victim iraniene şi, câteva luni mai târziu, Riyadul şi Teheranul au rupt relaţiile, după execuţia unui demnitar şiit în Arabia Saudită şi după atacarea misiunilor diplomatice saudite din Iran.

Hajj-ul are loc anul acesta în contextul crizei diplomatice dintre Arabia Saudită şi aliaţii săi, de o parte, şi Qatar de cealaltă.

Boicotul impus Qatarului din 5 iunie, care include în special închiderea legăturilor maritime şi aeriene, a împiedicat numeroşi qatarioţi să vină la Haj anul acesta, chiar dacă Riyadul a relaxat condiţiile de intrare pe cale terestră pentru cele două săptămâni de pelerinaj.

Sursa: Reuters

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *