Actualitate

IMAS: 80% din călători sunt mulţumiţi de schimbările pozitive de pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Acestea sunt doar câteva din rezultatele unui studiu complex, realizat de casa de sondaje IMAS pe Aeroportul Internaţional Chişinău (AIC). Sondajul a avut drept scop aflarea opiniei călătorilor privind confortul şi calitatea serviciilor oferite de AIC.
Aeroportul Internaţional Chişinău rămâne consecvent promisiunilor făcute încă din 2015, atunci când a fost desfăşurată prima cercetare de acest tip.
Rezultatele au fost prezentate astăzi, 27 octombrie, 2016, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul general IMAS, Doru Petruţi. Studiul a vizat pasagerii din aeroport, care au răspuns la întrebări, în sala de plecări din „zona sterilă”. Timp de 6 zile, în perioada 19-24 octombrie, au fost intervievaţi 1129 pasageri.

Profilul pasagerilor AIC arată în felul următor: sunt, preponderent, oameni cu vârsta de până la 45 de ani (67,7%), cu studii superioare (59.1%), majoritatea – călători cu experienţă de zbor (79,0%). Aproape jumătate din călători ajung la aeroport cu automobilul (48,2%), iar 35,5% – utilizează taxi-ul.

Circa jumătate din călători (48,8%) au declarat că pleacă din AIC cu experienţă excelentă, indicele de satisfacţie a călătorilor atingând 83,5 puncte (din 100 de puncte posibile, cu 6.2 puncte peste valoarea înregistrată în 2015 – 77.3 puncte), potrivit studiului IMAS. Mai mult, 82.2% dintre pasagerii chestionaţi spun că şi-ar dori să mai utilizeze Aeroportul Internaţional Chişinău pe viitor, iar 75.1% l-ar recomanda cu căldură şi prietenilor sau rudelor. Un alt indicator aflat într-o creştere semnificativă faţă de rezultatul din 2015 a vizat comparaţia cu alte aeroporturi din lume: prin comparaţie cu alte aeroporturi, 43.2% au oferit note bune (7 sau 8), iar alţi 31.8% foarte bune (9 sau 10) Aeroportului Internaţional Chişinău.
Printre solicitările călătorilor exprimate în cadrul sondajului figurează biroul de informaţii în zona sterilă, precum şi magazine cu haine, televizoare pe care să ruleze unele programe, un punct farmaceutic etc.

 

“Suntem în plin proces de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii aeroportului Chişinău iar asigurarea unui nivel ridicat al confortului şi satisfacţiei pasagerilor reprezintă prioritatea noastră de bază. Cercetările arată, încă odată, că suntem mai aproape de doleanţele călătorilor. Sondajul realizat de IMAS scoate în evidenţă faptul că călătorii pleacă din aeroport cu o experienţă plăcută şi că peste 80 la sută din pasageri vor utiliza AIC pe viitor. Astfel, vom ţine cont de solicitările călătorilor şi vom implementa cele mai eficiente soluţii pentru a spori gradul de satisfacţie a celor care aleg să călătorească de pe aeroportul Chişinău”, a menţionat d-nul Petru Jardan, directorul general Avia Invest, compania-administrator a aeroportului.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *