Actualitate

În capitală se va deschide un centru de plasament pentru fete orfane

Proiectul Locuința Asistată „In Cammino”, are drept scop asigurarea cu loc de trai pentru fetele ce provin din orfelinate și centre de plasament temporar, rămase fără îngrijire părintească, cu scopul de a le oferi posibilitatea de a-şi continua studiile și de a se încadra, în paralel, în câmpul muncii. Proiectul îşi propune să contribuie la dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor necesare unei vieţi independente, ceea ce va facilita integrarea socio-economică şi profesională a tinerelor.

„Pentru început, capacitatea centrului este de 10 persoane. Conform proiectului, timp de trei ani fetele vor beneficia de îngrijire şi plasament şi dacă vor avea nevoie, parţial, de mese. Asemenea centre, destinate strict fetelor, nu mai există în Republica Moldova. După ce păsăresc orfelinatul, unde pot rămâne doar până la 18 ani, tinerele mai au o rezervă de trei ani în care îşi pot face o carieră. Condiţiile de trai sunt foarte bune, cred că mulţi dintre noi nu au nici acasă asemenea condiţii”, a declarat Inga Platon, managerul Centrului de Consultanţă Familială „Regina Pacis”.

Locuința Asistată este un serviciu nou pentru Republica Moldova. „În Europa el este finanţat de stat, dar la noi nici standarde nu au fost stabilite. Acesta este un proiect-pilot şi dacă va fi implementat cu succes, vor fi create şi alte locuinţe asistate şi pentru alte categorii de populaţie”, a continuat Inga Platon.

Scopul este de a le acorda acoperiş deasupra capului în cazul în care sunt orfane şi doresc să-şi continue studiile sau să lucreze.

Timp de trei ani, aceasta va deveni casa lor până când vor obţine o profesie ca să se poată întreţine, ca să aibă un venit stabil pentru a trăi independent.

Proiectul Locuința Asistată „In Cammino” este implementat de Fundația Regina Pacis, cu suportul financiar al Asociației RENOVABIS din Germania. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *