Astăzi 19 Noiembrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 12:12
Partidul Liberal
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 08:13

În capitală va fi instalată placă comemorativă Nicon Zaporojan. Cine a fost acesta

Marime Font

Pe fațada imobilului din strada Dokuceaev, 4 din capitală urmează a fi instalată placa comemorativă Nicon Zaporojan. Astfel, autoritățile își propun să eternizeze memoria fostului arhitect-șef adjunct al municipiului Chișinău, membru al Uniunii Arhitecților din Republica Moldova, transmite IPN.

Propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, prezentată în temeiul deciziei Consiliului municipal Chișinău, se regăsește într-un proiect de hotărâre propus pentru consultări publice. Placa va fi executată și instalată conform unui proiect examinat și aprobat de Consiliul Național pentru Monumentele de For Public de pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Cheltuielile vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare prevăzute în bugetul municipiului Chișinău pe anul 2017.

Nicon Zaporojan, care a trecut la cele veșnice în octombrie 2016, a activat în cadrul Direcției generale arhitectură din anul 1976. A fost membru al Uniunii Arhitecților din Republica Moldova, membru al Consiliului Urbanistic pe lângă arhitectul-șef al municipiului Chișinău. În 40 de ani de activitate și creație personală și-a adus contribuția la prosperarea arhitecturii și amenajarea teritoriului în municipiul Chișinău. A fost distins cu Titlul onorific de „ Arhitect Emerit” în 998, Medalia „Meritul Civic” în 2006, Ordinul „Cuviosul Paisie Velicikovski” în 2007, Diploma de gradul I a prim-ministrului în 2014. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

 


 

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Din lac în puț

Atunci când se ivește prilejul să călătoresc, fie şi pentru câteva zile, prefer să mă rup de tot ce se întâmplă în R. Moldova. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md