Politică

În Georgia au fost inaugurate două Consulate Onorifice ale Republicii Moldova

Programul vizitei a inclus întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe al Georgiei Zviad Gonadze responsabil de cooperarea bilaterală, integrarea europeană şi gestionarea activității serviciului diplomatic și consular, cu viceministrul Justiției Alexandre Tabatadze și cu primarul orașului Tbilisi Davit Narmania.

În cadrul vizitei, Secretarul General a purtat discuţii cu Consulii Onorifici Isko Daseni şi George Karazanishvili în vederea stabilirii paşilor de conlucrare eficientă, fapt care ar avea un impact pozitiv asupra relaţiilor moldo-georgiene.

La evenimentul de celebrare a sărbătorii „Mărţişor”, diplomatul de la Chişinău a avut o întîlnire şi cu membrii diasporei moldoveneşti din Georgia, cu care a avut un schimb de opinii asupra unor chestiuni care vizează comunitatea moldovenilor.

În cadrul inaugurării Consulatelor Onorifice a Republicii Moldova la Tbilisi și Gurjaani, la 1 martie, Anatol Vangheli a menționat că cooperarea cu noii consuli onorifici ai ţării noastre în Georgia oferă oportunitatea de valorificare a potențialului moldo-georgian, cu precădere în domeniile turismului, culturii şi relaţiilor interumane.

Datele de contact ale Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Tbilisi:

Adresa: 11 Queen Tamar Ave, Tbilisi, 0112

Tel. (+995) 32 2 650 650

Fax: (+995) 32 2 942 020

E-mail: info@moldovahonoraryconsul.ge

Datele de contact ale Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Gurjaani:

Adresa: 12 Akhtata Street , Gurjaani, Georgia

Tel. +995 577750702

E-mail: g.karazanishvili@cmcsonsulting.ge

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *