Ultima oră

În India începe recensământul biometric al populaţiei

 Joi, preşedinta Indiei, Pratibha Patil, a fost prima care şi-a pus semnătura în registrul destinat primei părţi a recensământului, denumită lista domiciliilor.

Acesta este al 15-lea recensământ care are loc în India, din anul 1872 şi până în prezent.

Operaţiunea este extrem de dificilă, deoarece trebuie acoperită o imensă zonă geografică, care cuprinde şi teritorii controlate de gherila maoistă şi mişcări separatiste, în care mulţi oameni sunt analfabeţi şi care se caracterizează printr-o largă diversitate culturală şi lingvistică.

Funcţionarii vor actualiza datele vechi de 10 ani de zile. Pentru prima dată se va face un recensământ biometric, fiecare cetăţean urmând să primească un cod numeric. Toate persoanele cu vârsta de peste 15 ani vor fi fotografiate şi amprentate, iar informaţiile lor vor fi trecute într-o bază de date digitală biometrică.

Se va face o clasificare a populaţiei în funcţie de sex, religie, ocupaţie şi educaţie. Vor fi luate în considerare elemente cum sunt naţionalitatea, starea civilă, precum şi detalii care să permită evaluarea proporţiei de titulari de conturi în bancă şi de utilizatori de telefoane mobile.

Recensământul şi colectarea datelor biometrice vor dura unsprezece luni şi vor costa 60 de miliarde de rupii (1,25 miliarde de dolari). Numărarea fizică a populaţiei se va efectua în perioada 9 – 28 februarie 2011. Recensământul se va termina la mijlocul anului viitor.

Sursa: tvr

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *