CSI / Rusia

În Rusia, până şi lupta anti-drog se transformă în propagandă externă

O declaraţie în acest sens a fost făcută de Serghei Mosalov, primul adjunct al şefului Serviciului de Lupta Anti-Drog, serviciu aflat în subordinea FSB.

„Conform datelor noastre, serviciile de securitate ucrainene, supravegheate de serviciile occidentale, utilizează reţelele infracţionale ale traficului de droguri pentru a planifică şi desfăşura activităţi anti-ruseşti. Unul din scopurile acestei activităţi este „narcotizarea” tinerilor ruşi, „formarea de atitudini anti-guvernamentale şi anti-sociale”, a spus Mosalov.

El a afirmat că „viitoarele alegeri pentru Duma de Stat pot reprezenta un catalizator pentru această activitate infracţională”.

Potrivit lui Mosalov, influenţa vectorului ucrainean asupra situaţiei drogurilor din Rusia este una dintre cele mai importante după ameninţarea afgană.

„Ucrainenii sunt ferm pe locul al doilea, după tadjici, la numărul de infracţiuni legate de droguri, comise pe teritoriul Rusiei. În ultimul an, s-a înregistrat o creştere cu 60% a numărului de cetăţeni ucraineni reţinuţi pentru trafic de droguri. Acest lucru este dictat nu atât de perspectiva unr profituri uriaşe, cât mai multe de preferinţele politice ale Ucrainei..” a mai spus oficialul.

Altfel spus, infractorii ucraineni fac trafic de droguri în Rusia nu pentru că este una dintre cele mai mari narco-pieţe din lume, ci pentru că guvernul din Ucraina a ales integrarea UE, în locul cele euroasiatice.

Ciudat în acest context este că tadjicii, aflaţi pe primul loc după numărul de narco-infracţiuni în Rusia, nu sunt suspectaţi de autorităţile ruse că ar fi uneltele serviciilor secrete străine care încearcă să „pervertească tineri ruşi” spre „falsele valori occidentale”. Nu înţelegem de ce guvernul de la Dusanbe nu este interesat de „narcotizarea” populaţiei ruse în sensul „formării de atitudini anti-guvernamentale şi anti-sociale”.

Că doar este atât de evident, cifrele o spun atât de clar!

De fapt, de la destrămarea URSS, Rusia a devenit unul din principalii consumatori de droguri din lume. O statistică publicată în urmă cu doi ani – când serviciile secrete ucrainene încă nu s-au apucat de „narcotizarea” Rusiei – ţara consumă 21% din cantitatea totală de heroină produsă la nivel global, situându-se astfel pe primul loc în lume.

În fiecare an, în Rusia se vând 90 tone de heroină, care valorează circa 11 miliarde de dolari. Tododata, Rusia ocupă locul trei în lume după numărul de narcomani, urmând după Afganistan şi Iran. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *