Ultima oră

În Siria, nici propaganda nu îl va mai ajuta pe Putin

Profesorul sustine ca acum Putin are relaţii chiar mai complicate cu Occidentul, dar, cel mai grav, aproape ireversibila deteriorare a relatiilor cu lumea arabă. Cei mai multi arabi sunt sunniți, în contrast cu prietenii rușilor din clanul lui al-Assad, sirianul reprezentând șiiții care sunt doar zece la suta din populatia Siriei.

În teriotriile cu populatie musulmana (Caucazul de Nord, Cecenia, Asia Mijlocie), Kremlinul a promovat prin traditie politica forței armelor, dar acum se pare ca s-au acumulat atât de multe contradicții, încât Moscova nu va mai rezista.

„Cred ca, în curând, Kremlinul va primi raspalata integrala pentru totul – pentru ocuparea Georgiei și Azerbaidjanului, Republicii Moldova și Ucrainei, toate nemulțumirile istorice ale cuceririlor Imperiului Rus, pentru politica nechibzuita de sprijinire a regimurilor teroriste și a dictaturilor de pe mapamond”, afirma Panfilov.

„Este o chestiune de câţiva ani. Şi nu îl va salva pe Putin nici propaganda cu povestile „crucificarii copiilor sirieni” sau istoria siropoasa a Antiohiei, care in viziunea propagandiștilor poate fi la fel de usor mutata în regiunea Kostroma. Dacă Hersonesul elen a devenit dintr-o dată Rusia stramoseasca (Crimeea), de ce şi Ioan Gură de Aur sa nu fie un locuitor al Solnţevo?”, se intreaba ironic profesorul Panfilov.

Pentru prima dată Kremlinul nu este pregătit pentru razboi informațional.

În Cecenia, în timpul primului război, ruşii au luptat pentru „restabilirea ordinii constituționale”, în al doilea razboi cecen – „împotriva terorismului”, punand la final în fruntea republicii rebele pe capul fostilor teroristi.

În Georgia, îi aparau pe osetini de „fascismul georgian.

În Ucraina, Rusia a luptat pentru „Lumea Rusă”.

În Siria? Pentru… nimic. Nimic coerent nu au reuşit încă să inventeze, conchide Panfilov.

Sursa: paginaderusia.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *