Integrare Europeană

În sudul ţării a demarat o campanie de promovare a valorilor europene

Aceasta este realizată în cadrul proiectului “Advocacy şi mobilizare pentru o mai mare putere de acţiune, intervenţie şi informare europeană în raioanele de sud ale R. Moldova”, implementat de Centrul Craion Contact-Cahul cu susţinerea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Primul atelier de lucru a fost organizat recent pentru multiplicatori europeni de informaţii din raioanele Cahul şi Cantemir. La întrunire au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, societăţii civile şi mediului academic, care doresc să devină promotori ai valorilor europene.

Formatorii atelierului au explicat prin exemple practice şi au contribuit la crearea unei viziuni clare asupra mai multor subiecte cum ar fi: ce este Uniunea Europeană, instituţiile UE şi rolul lor, Acordul de asociere R. Moldova – UE. După instruire, participanţii au misiunea de a informa cetăţenii din localităţile din care provin despre procesul de apropiere a R. Moldova de Uniunea Europeană.

Următorul atelier de instruire va fi organizat pe 19 februarie pentru multiplicatorii din raioanele Basarabeasca şi Cimişlia, după care la Căuşeni şi Ştefan Vodă.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *