Social

În Ucraina a fost lansat un post de radio care emite 24 de ore în limba română

Radio Cernăuţi este rezultatul unui proiect conceput de Liga Tineretului Român „Junimea” din regiune, sprijinită de Guvernul României. Postul, difuzat online, cuprinde emisiuni la diverse teme. În mare parte, totuși, postul difuzează muzică românească.

„Inițial a fost creat un site de știri, ca mai apoi, în cadrul acestuia să fie plasat postul online Radio Cernăuți. Proiectul a fost realizat cu susținerea financiară a Departamentului Politici pentru Relații cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Am depus cererea de finanțare la începutul anului 2015, apoi această cerere a fost aprobată. Vom încerca, pe măsura posibilităților, să implicăm cât mai mulți voluntari din Cernăuți, din Republica Moldova, din România, cu scopul îmbunătățirii calității emisiunilor”, a declarat Efim Gherman, unul dintre coautorii acestui proiect.

„Postul de radio are misiunea de a-i apropia pe cei rămași acasă și cei plecați peste hotare, de aceea s-a pus accentul pe muzica, tradițiile și obiceiurile românești. Nu a trecut nici o lună de când am lansat acest post de radio, dar avem ascultători și suntem căutați și asta ne bucură. Acest început a fost greu, însă roadele muncii deja se văd și vom merge mai departe. Ne dorim foarte mult ca acest post să fie recepționat și în satele românești din nordul Bucovinei. Poate, în perspectivică, vom căuta să găsim și o frecvență astfel încât emisiunile acestui post să poată fi recepționate și prin unde, la aparatele de radio”, a explicat președintele Ligii Tineretului Român „Junimea” și coautorul proiectului, Vitalie Zâgrea.

În marea majoritate subiectele emisiunilor, care sunt realizate de voluntari, cuprind doar regiunea Cernăuți. Însă, în perspectivă, jurnaliștii își propun să scoată din umbră regiunile Transcarpatia și Odesa, pentru că și acolo există comunități de români.

Sursa: trm

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *