Actualitate

Începe repartizarea buletinelor de vot la secţiile din ţară sub supravegherea poliţiştilor

Buletinele de vot, sigilate, vor fi distribuite şi transportate de la tipografie sub supravegherea poliţiştilor. În cele aproape 2100 de secţii de votare din ţară şi de peste hotare urmează să ajungă peste 3,1 milioane de buletine de vot. Peste 2,4 milioane de buletine sunt în limba română, iar alte 700 de mii în limba rusă.

Tipărirea lor a început săptămâna trecută, iar cheltuielile pentru întreg procesul depăşesc suma de 1,3 milioane de lei.

Reamintim că, alegerile parlamentare din 2014 în Republica Moldova vor avea loc pe data de 30 noiembrie. Potrivit legislației, mandatul deputaților este de patru ani, de la data ultimelor alegeri ordinare. Alegerile pot fi organizate în decurs de maximum trei luni de la expirarea mandatului actualului Parlament, ceea ce înseamnă până la 28 februarie 2015.

Pentru scrutin Comisia Electorală Centrală (CEC) va deschide aproximativ 100 de secții de votare peste hotare, cu 25 mai multe decât la alegerile din 2010. La 18 noiembrie 2014 CEC a precizat că au fost constituite 95 de secții de votare peste hotarele țării, dintre care: 25 în Italia, 9 în România, 6 în Statele Unite, 5 în Portugalia și Rusia, 4 în Franța și Spania.



De asemenea, Iurie Ciocan președintele CEC, a mai menționat că alegerile vor fi monitorizate de mai puțini observatori internaționali, față de anii precedenți.

sursa: publika.md/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *