Astăzi 3 Martie 2015, Marţi - Ultima actualizare la ora 09:01
Abonamente

Timpul Liber 10 Ianuarie 2011, ora 13:11    Din editia print

Interviu cu Andreea Marin-Bănică pentru FEMEIA:” Îmi asum şi bunele, şi relele”

Marime Font

Andreea Marin-Bănică este femeia care nu are nevoie de prezentare. Cel puţin, nu pe cele două maluri ale Prutului, care ani de zile au aşteptat, sâmbătă de sâmbătă, ca „Zâna Surprizelor” să le bată la uşă. Are un CV atât de impresionant, încât ne-ar lua câteva pagini de ziar să-l publicăm. Totuşi, se pare că, dacă ar trebui să-şi scrie un CV dintr-un singur punct, acesta ar fi: „Realizări - fiica Violeta, rezultată din căsnicia fericită cu un alt nume sonor din România, Ştefan Bănică Jr.”...

- Dragă Andreea, lumea care vă vede la televizor vă consideră perfectă. Care este preţul acestei perfecţiuni?
- Va mulţumesc pentru compliment, însă eu sunt un om realist si, de aceea, vă corectez: sunt departe de perfecţiune, dar încerc să fac tot ce depinde de mine cât mai bine cu putinţă. Sunt perfecţionistă în munca mea, asta e adevărat. Preţul sunt nopţile nedormite pentru a duce la bun sfârşit proiecte la care ţin, uneori probleme de sănătate care apar - pentru că las sănătatea pe planul doi, deşi nu ar trebui să fac asta şi este lecţia pe care vreau să o învăţ în 2011.

- Cum şi pentru ce l-aţi ales pe Ştefan Bănică Jr.?
- Pentru că ne potrivim. Asta contează. În rest, sunt convinsă că există şi alţi bărbaţi buni pe pământ, dar nu mi se potrivesc mie, aşa cum sunt convinsă că există femei cu mai multe calităţi decât mine, dar... Fericirea în cuplu vine din felul în care cei doi se completează reciproc şi nimic mai mult.


- Sunteţi femeia care îşi aşteaptă soţul cu masa pusă?...
- Când Ştefan vine acasă în urma mea, sigur că primul lucru la care mă gândesc e să fie bine hrănit după o zi grea. Câteodată însă sunt eu cea care vine mai târziu...

- Cum v-aţi împărţit responsabilităţile în familie - cineva găteşte şi celălalt spală vasele?
- Ăsta e secretul nostru. Dar avem, într-adevăr, responsabilităţi complementare, astfel încât să ne ajutăm unul pe celălalt, iar copiii să nu ne simtă prea mult lipsa.

- Cum v-a schimbat felul de a privi lumea şi pe dvs. însăţi apariţia Violetei?
- Am realizat că nimic din ce am făcut în viaţă nu a fost mai preţios decât acest copil. Asta înseamnă sufletul de mamă, în stare de orice pentru puiul de om desprins din trupul ei. Este prioritatea mea pe viaţă. Toate se rânduiesc după ea în lista imaginară a tot ceea ce mă defineşte.

- Care este secretul ce vă ajută să aveţi grijă în acelaşi timp de fetiţa dvs., de carieră şi de soţ?
- Nu am nici un secret miraculos. Nu pot spune că e uşor să găseşti balanţa corectă şi asta nu se întâmplă fără efort. Nu e simplu să le faci pe toate bine, câteodată mai greşeşti, acorzi mai multă atenţie într-un punct în detrimentul celuilalt, dar importantă e voinţa de a menţine cârma dreapta şi de a face totul cât de bine posibil, atât cat depinde de tine.

- Credeţi că există iubire în care să existe fidelitate absolută?
- Sper că da. Nu sunt naivă, dar atâta vreme cât eu sunt în stare de dragoste şi fidelitate, mi-e greu să cred că sunt singurul om de pe pământ plămădit astfel. Sigur mai există măcar un om ca şi mine, aşa-mi place să cred :).

- De-a lungul anilor v-aţi implicat în foarte multe acţiuni de binefacere. Unii au zis că aţi făcut-o pentru publicitate, dar care a fost de fapt motivul adevărat?
- Cine-a spus asta e un om cu minte puţină şi nu merită să îi dau atenţie. E clar că nu face niciodată vreun gest de omenie el însuşi, altminteri ar şti că întâi gândeşti, apoi vorbeşti, mai cu seama când e vorba de un subiect atât de sensibil - de vieţi aflate la limită, de suflete, de oameni... Sunt oameni care trăiesc astăzi şi pentru că eu şi echipa mea am fost acolo la timp, pentru a-i ajuta. Şi pentru noi ei contează, nu cei care aruncă vorbele, dar nu mişcă un deget în sprijinul celor din jur.

- Ştim că aţi adoptat un copil la distanţă. Care e legătura dintre el şi familia dvs.?
- Doi copii - un băieţel din China şi o fetiţă din Niger. Pe băieţelul din China l-am vizitat în această vară, aveţi pe blogul meu impresii la cald şi fotografii de suflet pentru mine. E suficient să accesaţi http://andreeamarinbanica.acasa.ro.

- Aţi reuşit să construiţi o carieră impresionantă în televiziune, aţi apărut într-un film, aţi scris o carte, aţi creat haine pentru bebeluşi. Ce mai urmează pentru Andreea Marin?
- De exemplu, proiectul cu fonduri europene la care lucrez acum, lansat în chiar primele zile ale lui 2011 şi care e foarte important pentru mine, fiindcă e dedicat mamelor aflate în dificultate. Sunt mamă şi îmi doresc sincer ca fiecare mamă să aibă un cămin fericit, să fie înconjurată de copii frumoşi şi sănătoşi, să aibă parte de liniştea pe care o merită, de dragoste, de bucurii, alături de bărbaţii iubiţi care să le sprijine şi să fie atenţi şi la nevoile sufletului lor. Viaţa, însă, ne arată că lucrurile nu stau aşa pentru toate femeile-mamă. Creşte întruna numărul de divorţuri, presa vorbeşte zilnic de soţii care cad în depresie şi iau decizii greşite din pricina necazurilor cărora nu le mai pot face faţă fără un sprijin, care nu găsesc soluţii pentru ieşirea din impas - fie că e vorba de probleme legate de sănătatea lor sau a copilului lor, fie pentru că nu sunt ascultate şi înţelese, fie pentru că suferă din cauza lipsei unui loc de muncă potrivit abilităţilor lor, a discriminării sau a violenţei domestice. Proiectul fundaţiei mele se numeşte „Centre de consiliere pentru mamele aflate în dificultate”, dar noi l-am botezat scurt „Şcoala Mamelor” şi le invit pe toate mămicile care se simt singure în faţa poverilor care le apasă pe umeri să intre pe www.pretuiesteviata.org pentru a afla cum le putem ajuta.

- Rămâne televiziunea „dragostea cea mare”? Dar TVR?
- Televiziunea este un capitol important din viaţa mea, dar nu singurul. Astăzi eu am alte priorităţi, m-am reinventat pe alte direcţii. Rămâne o amintire frumoasă, o muncă făcută atâţia ani cu pasiune, de aceea, mai revin din când în când la ea, dar nu în mod permanent. TVR a fost, pentru mai bine de 15 ani, a doua mea casă.

- Aţi avut şi urcuşuri, şi coborâşuri în viaţă, unele dintre ele „trăite în faţa presei”. Cum treceţi peste obstacole - vă izolaţi sau, dimpotrivă, vă implicaţi şi mai mult în muncă?
- Izolarea nu mă caracterizează, dimpotrivă, „sunt asemenea nisipului clepsidrei/ care poate fi timp/ numai în cădere”, cum spune o poezie dragă mie. Caut soluţii să ies din impas atunci când e cazul şi nu mă mulţumesc cu a aştepta o rezolvare care să vină de la sine. Îmi asum şi bunele, şi relele, ung motorul şi îl fac să meargă.

- În România, dvs. aţi luptat chiar şi cu Guvernul pentru ca acesta să implementeze anumite legi din domeniul sănătăţii. Aţi avut vreun rezultat?
- Nu-mi place să îi spun „luptă”, să zicem că am construit, cât mi-a stat în putere, alături de alţi oameni de bine pentru a corecta o lege prost întocmită şi a o face mai eficientă în sprijinul bolnavilor. Da, am reuşit şi va intra în vigoare în noua formă în curând. Este vorba de modificarea ordinului 50/2004 al Ministrului Sănătăţii.

- Cum putem schimba noi, fiecare în parte, câte puţin din lumea în care trăim?
- Dacă nu avem forţa de a mişca lucrurile noi înşine, ne putem alătura celor care au aceasta vocaţie. A sta deoparte cu mâinile încrucişate e cea mai proastă alegere.

- Ce înseamnă să iubeşti viaţa?
- Deviza mea e „preţuieşte viaţa!”, aşa se numeşte şi fundaţia mea. Pentru că eu cred ca, aşa cum e ea, cu bune şi cu rele, viaţa merita a fi preţuită şi mereu înzestrată. Depinde mult de noi înşine să merite această călătorie a noastră: propriul destin.

- Vă mulţumim pentru interviu şi vă dorim un an cât mai bun!

Silvia Ursu
Sorina Ştefârţă

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

CSI / Rusia 3 Martie 2015, ora: 09:01

Diplomați și responsabili europeni OPRIȚI de autoritățile ruse să participe la funerariile lui Nemțov

Diplomați și responsabili europeni OPRIȚI de autoritățile ruse să participe la funerariile lui Nemțov

Funeraliile opozantului rus Boris Nemțov, asasinat vineri seara cu focuri de armă în apropierea Kremlinului, urmează să aibă loc marți, la Moscova, în prezența unor diplomați și responsabili europeni, în timp ce alții au afirmat că au fost împiedicați de...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 Martie 2015, ora: 08:44

(PRESA RUSĂ) Rusia nu va mai fi niciodată la fel

(PRESA RUSĂ) Rusia nu va mai fi niciodată la fel

La o zi după marșul în memoria lui Boris Nemțov, care a reunit zeci de mii de persoane duminică la Moscova, presa rusă se afla luni sub șocul morții opozantului și fostului vicepremier rus, asasinat vineri seara în apropiere de Kremlin, relatează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 3 Martie 2015, ora: 08:37

UE a obținut un acord între Kiev şi Moscova pentru livrarea de gaze către Ucraina până la sfârşitul lunii

UE a obținut un acord între Kiev şi Moscova pentru livrarea de gaze către Ucraina până la sfârşitul lunii

Uniunea Europeană a obţinut, luni seară, un acord între Kiev şi Moscova pentru a asigura continuarea livrărilor de gaze naturale către Ucraina până la sfârşitul lunii martie şi pentru a securiza astfel tranzitul prin această ţară al livrărilor de gaze cumpărate de...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 Martie 2015, ora: 08:27

Hollande, Poroşenko, Putin şi Merkel cer OSCE să facă un raport zilnic despre situația din estul Ucrainei

Hollande, Poroşenko, Putin şi Merkel cer OSCE să facă un raport zilnic despre situația din estul Ucrainei

Preşedinţii Franţei Francois Hollande, Ucrainei Petro Poroşenko şi Rusiei Vladimir Putin şi cancelarul Germaniei Angela Merkel au purtat o conversaţie telefonică, luni, în cadrul căreia au constatat "progrese" în implementarea Acordului de la Minsk, relatează Le...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 Martie 2015, ora: 08:05

Controlul Mării Negre și al resurselor energetice - principalele obiective ale lui Vladimir Putin (analiză)

Controlul Mării Negre și al resurselor energetice - principalele obiective ale lui Vladimir Putin (analiză)

Președintele rus Vladimir Putin știe exact ce vrea, iar principalele sale obiective nu sunt în estul Ucrainei, ci privesc controlul Mării Negre și al resurselor și coridoarelor energetice din această zonă, se arată într-un articol publicat duminică de portalul...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 Martie 2015, ora: 07:54

Ce fel de neutralitate când pe teritoriul țării staționează, fără acordul Guvernului și Parlamentului național, trupe ale Federației Ruse?

Ce fel de neutralitate când pe teritoriul țării staționează, fără acordul Guvernului și Parlamentului național, trupe ale Federației Ruse?

Politicienii și presa de la Chișinău aproape că au ignorat semnalele de alarmă trase de NATO și cancelarul german Angela Merkel săptămâna aceasta, referitoare la posibilele pericole militare care s-ar putea apropia de hotarele Republicii Moldova. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Martie 2015, ora: 07:45

Opinii / Lupta pentru independența Ucrainei și limitele războiului hibrid

Opinii / Lupta pentru independența Ucrainei și limitele războiului hibrid

Motto: We can ignore reality, but we cannot ignore the consequences of ignoring reality (Ayn Rand) 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Martie 2015, ora: 07:42

Contrarevoluţie și omor politic în Rusia lui Putin

Contrarevoluţie și omor politic în Rusia lui Putin

Motto: “Javrele îi urăsc întotdeauna pe oamenii decenţi.”–Boris Nemţov

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Martie 2015, ora: 07:40

Ministrul ucrainean de Externe: Ucraina speră să obţină arme atât din partea SUA, cât şi din partea altor ţări

Ministrul ucrainean de Externe: Ucraina speră să obţină arme atât din partea SUA, cât şi din partea altor ţări

Ucraina speră să obţină arme atât din partea Statelor Unite, cât şi din partea altor ţări, a declarat ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin pentru publicaţia japoneză Nikkei, citată marţi de agenţia rusă de stat Tass în pagina electronică. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Martie 2015, ora: 07:33

Grupul media Sputnik şi-a lansat site de ştiri şi post de radio în Polonia. Oficial polonez: Rusia clădeşte o "coloana a cincea" în Europa

Grupul media Sputnik şi-a lansat site de ştiri şi post de radio în Polonia. Oficial polonez: Rusia clădeşte o "coloana a cincea" în Europa

Un post de radio şi un portal de ştiri aparţinând grupului media rus Sputnik News, controlat de Kremlin, au fost lansate în Polonia, anunţă Radio Poland. Radio Sputnik este difuzat în limba poloneză, zilnic, de Radio Hobby, un mic post de radio care emite de la periferia...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 Martie 2015, ora: 07:29

Oficial american în vizită la Chişinău

Secretarul de stat adjunct al SUA, Anthony J. Blinken, vine astăzi, 3 martie, în vizită la Chişinău. Oficialul american se întâlneşte cu preşedintele Nicolae Timofti şi cu premierul Chiril Gaburici. După întrevederea cu şeful Guvernului cei doi oficiali vor face...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 Martie 2015, ora: 07:22

Dictatorii nu îşi recunosc niciodată crimele / OPINII

Dictatorii nu vor să se ştie despre ei că sunt dictatori. Conducătorii autoritari nu pot să admită că sunt autoritari.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 Martie 2015, ora: 07:18

Grupările "Oastea-fiară" și "Ultra Boys" au fost interzise la Tiraspol

Grupările "Oastea-fiară" și "Ultra Boys" au fost interzise la Tiraspol

Clubul de fotbal Sheriff nu va permite accesul grupurilor de suporteri "Oastea-fiară" și "Ultra Boys" ai echipei Zimbru pe stadionul de la Tiraspol la meciul de mâine din etapa ordinară a Diviziei Naționale.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 Martie 2015, ora: 06:50

Un tanchist a povestit cum a mers în estul Ucrainei să omoare ucraineni

Un tanchist a povestit cum a mers în estul Ucrainei să omoare ucraineni

Soldatul rus Dorji Batomunkuev din Ulan-Ude, capitala Buryatiei a povestit cum a ajuns in Ucraina sa omoare ucraineni în cadrul „milițiilor separatiste”. 

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 Martie 2015, ora: 05:37

Rusia primeşte 50 de nave şi submarine noi în 2015. O parte din ele vor staționa în Marea Neagră

Rusia primeşte 50 de nave şi submarine noi în 2015. O parte din ele vor staționa în Marea Neagră

Forţele navale ruse vor primi 50 de nave şi submarine militare noi sau modernizate în cursul anului 2015, dintre care unele probabil vor fi staţionate în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică din cauza crizei ucrainene, potrivit Mediafax. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Martie 2015, ora: 18:29

Air Moldova a suspendat zborurile spre București

Compania națională Air Moldova, cel mai mare operator aerian de pe piaţa de transport de călători din Republica Moldova și-a suspendat zborurile spre București. Din 1 martie, pasagerii pot ajunge totuşi la destinație cu o altă companie aeriană. Air Moldova a operat ultimul zbor spre...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Martie 2015, ora: 18:04

Ex-ministrul sănătății Andrei Usatîi, pus sub acuzație pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

Ex-ministrul sănătății Andrei Usatîi, pus sub acuzație pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

Fostul ministru al Sănătăţii urmează să fie judecat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Martie 2015, ora: 18:00

Cum s-a ajuns la asasinarea lui Boris Nemțov?

Despre Rusia și Vladimir Putin s-a vorbit și s-a scris enorm după declanșarea crizei din Ucraina, cu tot ceea ce a urmat: anexarea Crimeei, insurgența pro-rusă din regiunea Donbas, sancțiunile occidentale, tensiunea în creștere, mai ales pe frontul baltic, între Moscova și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Martie 2015, ora: 17:40

Un lider separatist de la Lugansk anunţă încheierea retragerii armamentului greu

Un lider separatist de la Lugansk anunţă încheierea retragerii armamentului greu

Forţele "republicii populare" de la Lugansk (LPR) au încheiat retragerea armamentului greu de pe linia de front, a anunţat luni un lider militar insurgent citat de agenţia rusă de stat Tass în pagina electronică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Martie 2015, ora: 17:10

Vestmoldtransgaz va transporta gazul românesc la un tarif de 20,90 de lei pe mia de metri cubi

Vestmoldtransgaz va transporta gazul românesc la un tarif de 20,90 de lei pe mia de metri cubi

ANRE a stabilit astăzi tariful pentru serviciul de transport al gazelor naturale de către Î.S.”Vestmoldtransgaz”. Astfel, tariful va fi de 20,90 lei pe mia de metri cubi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Martie 2015, ora: 16:58

Activistul Anatol Mătăsaru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru huliganism (VIDEO)

Activistul Anatol Mătăsaru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru huliganism (VIDEO)

Activistul Anatol Mătăsaru a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul iniţiat pentru huliganism, după ce a protestat în fața Procuraturii Generale în anul 2012. 

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 2 Martie 2015, ora: 16:47

SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni economice

SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni economice

SUA au avertizat Rusia că noi sancțiuni economice vor fi luate împotriva ei în cazul nerespectării acordurilor de la Minsk privind reglementarea situației din estul separatist al Ucrainei, a declarat luni secretarul de stat american John Kerry după o întrevedere avută la...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Martie 2015, ora: 16:17

Ponta: Trebuie să fim foarte atenţi. Situaţia în Ucraina este proastă

Ponta: Trebuie să fim foarte atenţi. Situaţia în Ucraina este proastă

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, 2 martie, că s-a consultat cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu agenda şedinţei CSAT de marţi, el arătând că situaţia din Ucraina este "foarte proastă" şi că e necesar un grad ridicat de...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 2 Martie 2015, ora: 16:12

Moscova gata să primească alimente din Europa, dacă acestea vor fi procesate în Rusia

Moscova gata să primească alimente din Europa, dacă acestea vor fi procesate în Rusia

Rusia ar putea renunţă la embargoul impus produselor alimentare din UE, în schimbul unor avantaje economice din partea Bruxelles-ului.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 2 Martie 2015, ora: 15:33

Cine profită de fapt de pe urmă petrolului ieftin?

Cine profită de fapt de pe urmă petrolului ieftin?

Liderii celor mai mari companii din zona Golfului Persic nu dau niciun semn de îngrijorare în faţă prăbuşirii pieţei petrolului, în ciuda prognozei emise de FMI, care arată o posibilă reducere a performanţei economice în regiune.

( ) Citeşte tot articolul


Atitudini 2 Martie 2015, de Pavel Păduraru

Cine i-a dăruit libertatea lui Micu?

Recenta eliberare din detenție a așa-numitului „hoţ în lege” Petru Popovici (Gâlcă), alias Micu, a stârnit la Chișinău o mulțime de insinuări la adresa actualei guvernări, în special a lui Vlad Filat. Până și Renato Usatîi a anunţat de la Moscova că...

() Citeşte tot articolul

Editorial 28 Februarie 2015, de Ovidiu Raețchi, deputat în Parlamentul României

Iohannis la Chișinău. Politicieni și procurori români, treceți Prutul!

România e departe de a fi un paradis politic. Și aici, până mai deunăzi, corupția a fost principala regulă a jocului pentru niște politicieni de multe ori iresponsabili și nepregătiți. Și aici moștenirea grea a comunismului – cu sărăcie extremă, lipsa de perspective, clientelism...

() Citeşte tot articolul

Editorial 28 Februarie 2015, de Octavian Țâcu

Lecții de istorie pentru Dodon și Narîșkin

Motto: „Cu baionetele poți face orice, dar nu te poți așeza pe ele” (Taleyrand)

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Februarie 2015, de Tudor Cojocariu

Marea victorie asupra bunului simț

Fără a-mi propune să ofensez vreo parte a societății noastre poli-etnice, poli-geopolitice, poli-ideologice și poli-tot-ce vrei, trebuie să remarc următorul lucru. Niciodată, nici o dezbatere publică pe tematici axiologice sau istorice, n-a fost purtată și încheiată cu bun simț. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Februarie 2015, de Moni Stănilă

Vă rog să distrugeţi piaţa de vechituri!

După instalarea guvernului, leul a început să îşi revină. A scăzut spectaculos şi a crescut spectaculos. Evident că tot săracii au pierdut. Bogaţii ţării nu au fost obligaţi nici să cumpere valută, nici să o vândă. Plapuma e groasă, rezervele pe măsură.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 26 Februarie 2015, de Constantin Tănase

De la euroscepticism spre antieuropenism și înapoi spre moldovenismul sovietic

Euroscepticii se înmulțesc pe zi ce trece și de această situație nu este, obligatoriu, vinovată numai Alianța de guvernare de la Chișinău sau numai o componentă a ei, luată aparte.  

() Citeşte tot articolul

Comentariu 26 Februarie 2015, de Ana Gherciu

Analize în așteptarea datelor de la recensământ

La publicarea rezultatelor finale ale Recensământului populației și al locuințelor (RPL) din mai 2014, sociologii care au lucrat la organizarea, realizarea și sintetizarea informațiilor colectate trebuie să prezinte numărul celor care consideră că vorbesc româna și al celor care au declarat...

() Citeşte tot articolul

Editorial 25 Februarie 2015, de Marin Basarab

Pasivii agresivi

În societatea noastră (şi probabil nu doar a noastră) există un tip de specimene pe care eu le-aş caracteriza drept „pasivii agresivi”. Aceştia sunt foarte pasivi în ceea ce ţine de fapte (adică practic nu fac nimic niciodată) şi foarte agresivi în ceea ce ţine de vorbe. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 25 Februarie 2015, de Dorin Galben

Micșorați prețurile, șarlatanilor

După ce săptămâna trecută leul s-a depreciat dramatic față de euro și dolar, prețurile la produse au crescut simțitor. Zilele acestea moneda națională totuși a revenit practic la normal, însă comercianții se pare că nu planifică să micșoreze tarifele.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 24 Februarie 2015, de George Simion

Limba română „curată”

Venind din București la Chișinău poți avea parte de sentimente amestecate. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 24 Februarie 2015, de Tatiana T. Macovei

Creierul cât păduchele, în trafic e barosan

Nu înjuri? Nu ești agresiv? Nu scuipi în stânga și dreapta? Stai să vezi cum te schimbi când te faci șofer și te instalezi frumos în spatele volanului. Bunele maniere și cei șapte ani de acasă se spulberă ca un vis. 

() Citeşte tot articolul

Comentariu 24 Februarie 2015, de Moni Stănilă

Miss Popularitate

O carte erotică a născut un val de isterie pe tot globul. Nu o să mă obosesc să o citesc, dar nici să v-o pun în atenţie. Ideea e că această carte, din categoria Sandra Brown – din câte spun cei care au citit-o, a ajuns bestseller (cea mai vândută carte) în toată lumea. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Februarie 2015, de Octavian Țâcu

Fenomenul DNA și schimbarea la față a României

Motto: Justiţia este stăpâna şi regina tuturor virtuţilor. (Cicero) 

() Citeşte tot articolul

 


 

 

Cele mai citite articole Timpul.md