Astăzi 26 Mai 2015, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:21
Abonamente

Timpul Liber 10 Ianuarie 2011, ora 13:11    Din editia print

Interviu cu Andreea Marin-Bănică pentru FEMEIA:” Îmi asum şi bunele, şi relele”

Marime Font

Andreea Marin-Bănică este femeia care nu are nevoie de prezentare. Cel puţin, nu pe cele două maluri ale Prutului, care ani de zile au aşteptat, sâmbătă de sâmbătă, ca „Zâna Surprizelor” să le bată la uşă. Are un CV atât de impresionant, încât ne-ar lua câteva pagini de ziar să-l publicăm. Totuşi, se pare că, dacă ar trebui să-şi scrie un CV dintr-un singur punct, acesta ar fi: „Realizări - fiica Violeta, rezultată din căsnicia fericită cu un alt nume sonor din România, Ştefan Bănică Jr.”...

- Dragă Andreea, lumea care vă vede la televizor vă consideră perfectă. Care este preţul acestei perfecţiuni?
- Va mulţumesc pentru compliment, însă eu sunt un om realist si, de aceea, vă corectez: sunt departe de perfecţiune, dar încerc să fac tot ce depinde de mine cât mai bine cu putinţă. Sunt perfecţionistă în munca mea, asta e adevărat. Preţul sunt nopţile nedormite pentru a duce la bun sfârşit proiecte la care ţin, uneori probleme de sănătate care apar - pentru că las sănătatea pe planul doi, deşi nu ar trebui să fac asta şi este lecţia pe care vreau să o învăţ în 2011.

- Cum şi pentru ce l-aţi ales pe Ştefan Bănică Jr.?
- Pentru că ne potrivim. Asta contează. În rest, sunt convinsă că există şi alţi bărbaţi buni pe pământ, dar nu mi se potrivesc mie, aşa cum sunt convinsă că există femei cu mai multe calităţi decât mine, dar... Fericirea în cuplu vine din felul în care cei doi se completează reciproc şi nimic mai mult.


- Sunteţi femeia care îşi aşteaptă soţul cu masa pusă?...
- Când Ştefan vine acasă în urma mea, sigur că primul lucru la care mă gândesc e să fie bine hrănit după o zi grea. Câteodată însă sunt eu cea care vine mai târziu...

- Cum v-aţi împărţit responsabilităţile în familie - cineva găteşte şi celălalt spală vasele?
- Ăsta e secretul nostru. Dar avem, într-adevăr, responsabilităţi complementare, astfel încât să ne ajutăm unul pe celălalt, iar copiii să nu ne simtă prea mult lipsa.

- Cum v-a schimbat felul de a privi lumea şi pe dvs. însăţi apariţia Violetei?
- Am realizat că nimic din ce am făcut în viaţă nu a fost mai preţios decât acest copil. Asta înseamnă sufletul de mamă, în stare de orice pentru puiul de om desprins din trupul ei. Este prioritatea mea pe viaţă. Toate se rânduiesc după ea în lista imaginară a tot ceea ce mă defineşte.

- Care este secretul ce vă ajută să aveţi grijă în acelaşi timp de fetiţa dvs., de carieră şi de soţ?
- Nu am nici un secret miraculos. Nu pot spune că e uşor să găseşti balanţa corectă şi asta nu se întâmplă fără efort. Nu e simplu să le faci pe toate bine, câteodată mai greşeşti, acorzi mai multă atenţie într-un punct în detrimentul celuilalt, dar importantă e voinţa de a menţine cârma dreapta şi de a face totul cât de bine posibil, atât cat depinde de tine.

- Credeţi că există iubire în care să existe fidelitate absolută?
- Sper că da. Nu sunt naivă, dar atâta vreme cât eu sunt în stare de dragoste şi fidelitate, mi-e greu să cred că sunt singurul om de pe pământ plămădit astfel. Sigur mai există măcar un om ca şi mine, aşa-mi place să cred :).

- De-a lungul anilor v-aţi implicat în foarte multe acţiuni de binefacere. Unii au zis că aţi făcut-o pentru publicitate, dar care a fost de fapt motivul adevărat?
- Cine-a spus asta e un om cu minte puţină şi nu merită să îi dau atenţie. E clar că nu face niciodată vreun gest de omenie el însuşi, altminteri ar şti că întâi gândeşti, apoi vorbeşti, mai cu seama când e vorba de un subiect atât de sensibil - de vieţi aflate la limită, de suflete, de oameni... Sunt oameni care trăiesc astăzi şi pentru că eu şi echipa mea am fost acolo la timp, pentru a-i ajuta. Şi pentru noi ei contează, nu cei care aruncă vorbele, dar nu mişcă un deget în sprijinul celor din jur.

- Ştim că aţi adoptat un copil la distanţă. Care e legătura dintre el şi familia dvs.?
- Doi copii - un băieţel din China şi o fetiţă din Niger. Pe băieţelul din China l-am vizitat în această vară, aveţi pe blogul meu impresii la cald şi fotografii de suflet pentru mine. E suficient să accesaţi http://andreeamarinbanica.acasa.ro.

- Aţi reuşit să construiţi o carieră impresionantă în televiziune, aţi apărut într-un film, aţi scris o carte, aţi creat haine pentru bebeluşi. Ce mai urmează pentru Andreea Marin?
- De exemplu, proiectul cu fonduri europene la care lucrez acum, lansat în chiar primele zile ale lui 2011 şi care e foarte important pentru mine, fiindcă e dedicat mamelor aflate în dificultate. Sunt mamă şi îmi doresc sincer ca fiecare mamă să aibă un cămin fericit, să fie înconjurată de copii frumoşi şi sănătoşi, să aibă parte de liniştea pe care o merită, de dragoste, de bucurii, alături de bărbaţii iubiţi care să le sprijine şi să fie atenţi şi la nevoile sufletului lor. Viaţa, însă, ne arată că lucrurile nu stau aşa pentru toate femeile-mamă. Creşte întruna numărul de divorţuri, presa vorbeşte zilnic de soţii care cad în depresie şi iau decizii greşite din pricina necazurilor cărora nu le mai pot face faţă fără un sprijin, care nu găsesc soluţii pentru ieşirea din impas - fie că e vorba de probleme legate de sănătatea lor sau a copilului lor, fie pentru că nu sunt ascultate şi înţelese, fie pentru că suferă din cauza lipsei unui loc de muncă potrivit abilităţilor lor, a discriminării sau a violenţei domestice. Proiectul fundaţiei mele se numeşte „Centre de consiliere pentru mamele aflate în dificultate”, dar noi l-am botezat scurt „Şcoala Mamelor” şi le invit pe toate mămicile care se simt singure în faţa poverilor care le apasă pe umeri să intre pe www.pretuiesteviata.org pentru a afla cum le putem ajuta.

- Rămâne televiziunea „dragostea cea mare”? Dar TVR?
- Televiziunea este un capitol important din viaţa mea, dar nu singurul. Astăzi eu am alte priorităţi, m-am reinventat pe alte direcţii. Rămâne o amintire frumoasă, o muncă făcută atâţia ani cu pasiune, de aceea, mai revin din când în când la ea, dar nu în mod permanent. TVR a fost, pentru mai bine de 15 ani, a doua mea casă.

- Aţi avut şi urcuşuri, şi coborâşuri în viaţă, unele dintre ele „trăite în faţa presei”. Cum treceţi peste obstacole - vă izolaţi sau, dimpotrivă, vă implicaţi şi mai mult în muncă?
- Izolarea nu mă caracterizează, dimpotrivă, „sunt asemenea nisipului clepsidrei/ care poate fi timp/ numai în cădere”, cum spune o poezie dragă mie. Caut soluţii să ies din impas atunci când e cazul şi nu mă mulţumesc cu a aştepta o rezolvare care să vină de la sine. Îmi asum şi bunele, şi relele, ung motorul şi îl fac să meargă.

- În România, dvs. aţi luptat chiar şi cu Guvernul pentru ca acesta să implementeze anumite legi din domeniul sănătăţii. Aţi avut vreun rezultat?
- Nu-mi place să îi spun „luptă”, să zicem că am construit, cât mi-a stat în putere, alături de alţi oameni de bine pentru a corecta o lege prost întocmită şi a o face mai eficientă în sprijinul bolnavilor. Da, am reuşit şi va intra în vigoare în noua formă în curând. Este vorba de modificarea ordinului 50/2004 al Ministrului Sănătăţii.

- Cum putem schimba noi, fiecare în parte, câte puţin din lumea în care trăim?
- Dacă nu avem forţa de a mişca lucrurile noi înşine, ne putem alătura celor care au aceasta vocaţie. A sta deoparte cu mâinile încrucişate e cea mai proastă alegere.

- Ce înseamnă să iubeşti viaţa?
- Deviza mea e „preţuieşte viaţa!”, aşa se numeşte şi fundaţia mea. Pentru că eu cred ca, aşa cum e ea, cu bune şi cu rele, viaţa merita a fi preţuită şi mereu înzestrată. Depinde mult de noi înşine să merite această călătorie a noastră: propriul destin.

- Vă mulţumim pentru interviu şi vă dorim un an cât mai bun!

Silvia Ursu
Sorina Ştefârţă

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

CSI / Rusia 26 Mai 2015, ora: 12:14

Washington: Rușii merită un Guvern care să susțină ideile liberale

Washington: Rușii merită un Guvern care să susțină ideile liberale

Oficialii Departamentului de Stat al SUA și-au exprimat îngrijorarea față de legea promulgată de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, prin care ONG-urile străine de pe teritoriul rus pot fi declarate indezirabile iar angajații acestora arestați, informează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 26 Mai 2015, ora: 12:05

Comuniștii organizează REFERENDUM la Bălți unde cer AUTONOMIE lărgită

Comuniștii organizează REFERENDUM la Bălți unde cer AUTONOMIE lărgită

Consiliul Municipal din Bălţi a decis organizarea unui referendum consultativ privind autonomia locală. Plebiscitul urmează să se desfăşoare în data de 1 noiembrie 2015. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2015, ora: 11:41

Partidul Nostru îl propune pe Petkov în funcția de consilier municipal

Partidul Nostru, condus de Renato Usatâi, şi-a prezentat echipa de candidaţi pentru funcţia de consilier municipal în Chişinău. Candidaţii sunt foşti deputaţi, profesori universitari şi oameni de afaceri, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2015, ora: 11:33

ȘOFERI ATENȚIE! În zona Gării Feroviare din capitală traficul rutier va fi restricționat

ȘOFERI ATENȚIE! În zona Gării Feroviare din capitală traficul rutier va fi restricționat

În legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și servicii de canalizare menajeră, dar și de reabilitare și extindere a rețelelor de canalizare pluvial, în perioada 25 mai - 7 iulie 2015, traficul rutier în zona Gării Feroviare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2015, ora: 11:21

(ÎNCOTRO?) Pensionarii judecători vor primi anul acesta 40 milioane de lei comparativ cu 15 milioane anul trecut

(ÎNCOTRO?) Pensionarii judecători vor primi anul acesta 40 milioane de lei comparativ cu 15 milioane anul trecut

Anul acesta suma planificată pentru acoperirea pensiilor judecătorilor în 2015 este de 39.820.200 de lei. Suma este de 2,6 ori mai mare decât cea planificată pentru anul trecut, care a fost 15.049.600 de lei.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 26 Mai 2015, ora: 11:00

Ambasadori acreditaţi la Chişinău, printre care Pirkka Tapiola se află în sediul CNA (GALERIE FOTO)

Ambasadori acreditaţi la Chişinău, printre care Pirkka Tapiola se află în sediul CNA (GALERIE FOTO)

Peste 10 ambasadori acreditaţi la Chişinău, printre care Pirkka Tapiola, se află în aceste momente în sediul CNA. Informația a fost furnizată pe o rețea de socializare, însoțită și de câteva poze.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2015, ora: 10:36

Guvernul Gaburici vrea să desființeze agenția de știri ”Moldpres”?

Guvernul Gaburici vrea să desființeze agenția de știri ”Moldpres”?

Guvernul condus de premierul Chiril Gaburici urmează să abroge în ședința de astăzi, 26 mai, cinci hotărâri care se referă la modul de activitate a Agenției Informaționale de Stat ”Moldpres”.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 26 Mai 2015, ora: 09:54

O grupare pro-Kiev cere o recompensă de 300 de mii de dolari pentru uciderea unui lider separatist

O grupare pro-Kiev cere o recompensă de 300 de mii de dolari pentru uciderea unui lider separatist

Combatanţii grupări pro-Kiev Tini (Umbrele) au cerut o recompensă de 300.000 de dolari Guvernului ucrainean pentru uciderea lui Aleksei Mozgovoi, comandantul batalionului separatist Prizrak (Fantoma), relatează site-ul LifeNews, citat de agenţia rusă Sputnik.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 26 Mai 2015, ora: 09:32

(Deutsche Welle) Ucraina se zbate între faliment şi război

(Deutsche Welle) Ucraina se zbate între faliment şi război

Petro Poroşenko le-a promis ucrainenilor o viaţă mai bună. Până acum nu s-a schimbat nimic. Criticile la adresa preşedintelui se înmulţesc, pe bună dreptate. Poroşenko trebuie să acţioneze, este de părere Bernd Johann.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 26 Mai 2015, ora: 09:15

(DECLARAȚIE) ”Putin este însetat de sânge. Atât timp cât va fi președinte al Rusiei, nu va fi pace în Europa”

(DECLARAȚIE) ”Putin este însetat de sânge. Atât timp cât va fi președinte al Rusiei, nu va fi pace în Europa”

Atât timp cât Vladimir Putin va fi președinte al Rusiei, nu va fi pace în Europa, a declarat opozantul rus Garry Kasparov, fost campion mondial la șah, într-un interviu acordat luni agenției EFE, el considerând de asemenea că 'Putin va muri la Kremlin'.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2015, ora: 09:03

Tiraspolul trece la sistemul rus de tranzacții cu carduri de anul viitor

Tiraspolul trece la sistemul rus de tranzacții cu carduri de anul viitor

Vicepreședintele Băncii Republicane din Transnistria, Serghei Russov, a declarat, luni, 25 mai, că autoritățile centrale de la Tiraspol vor implementa sistemul rus de tranzacții cu carduri de anul viitor, după ce Kremlinul a renunțat la VISA.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 26 Mai 2015, ora: 08:50

(SCENARIU) Alianța ruso-chineză este o amenințare pentru al Treilea război mondial

(SCENARIU) Alianța ruso-chineză este o amenințare pentru al Treilea război mondial

Miliardarul american George Soros a admis posibilitatea unui nou război mondial, care va fi generat de un conflict dintre China și Statele Unite ale Americii, scrie Market Watch.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 26 Mai 2015, ora: 08:30

În turul doi se vor bate Chirtoacă şi Greceanîi, susțin experții

În turul doi se vor bate Chirtoacă şi Greceanîi, susțin experții

Actualul primar de Chişinău, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, şi candidatul PSRM, Zinaida Greceanîi, sunt candidaţii la funcţia de primar al capitalei care se vor bate în turul doi al alegerilor, iar şansele lor de a câştiga sunt egale.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 26 Mai 2015, ora: 08:22

Corlăţean: UE nu a anulat şansa aderării pentru țările din Parteneriatul Estic

Corlăţean: UE nu a anulat şansa aderării pentru țările din Parteneriatul Estic

Uniunea Europeană nu a anulat şansele de aderare pentru statele din Parteneriatul Estic. Declaraţia aparţine fostului ministru de Externe al României, consilier onorific al premierului Victor Ponta în domeniul relaţiilor cu Republica Moldova, Titus Corlăţean, şi a fost...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 26 Mai 2015, ora: 08:12

Premierul britanic l-a atenționat pe Putin despre unele divergenţe serioase între Londra şi Moscova privind războiul din Ucraina

Premierul britanic l-a atenționat pe Putin despre unele divergenţe serioase între Londra şi Moscova privind războiul din Ucraina

Premierul britanic David Cameron şi preşedintele rus Vladimir Putin au discutat, luni, la telefon despre conflictul din Siria şi situaţia din estul Ucrainei, cei doi lideri remarcând atât existenţa unor poziţii comune, cât şi a unor divergenţe, a anunţat Downing Street,...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 26 Mai 2015, ora: 08:05

12.000 de militari şi 250 de avioane de vânătoare participă la EXERCIŢII de amploare în Rusia

12.000 de militari şi 250 de avioane de vânătoare participă la EXERCIŢII de amploare în Rusia

Aproximativ 12.000 de militari ai armatei ruse şi 250 de avioane de vânătoare au iniţiat, luni, un vast exerciţiu, în vestul, centrul şi sudul ţării, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de publicaţia Stars and Stripes.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2015, ora: 08:00

Global talent îți remunerează cunoștințele prin intermediul stagiilor plătite

Global talent îți remunerează cunoștințele prin intermediul stagiilor plătite

Dacă ești proaspăt absolvent sau tânăr specialist și îți dorești o carieră de succes, atunci ai posibilitatea să aplici la programul Global Talent.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 26 Mai 2015, ora: 07:58

Rusia Unită a pierdut alegerile locale din Kaliningrad

Partidul Rusia Unită a înregistrat, duminică, o înfrângere dureroasă, în alegerile locale care s-au desfășurat în raionul Baltiisk, din regiunea Kaliningrad, informează tvrain.ru.

( ) Citeşte tot articolul

Social 26 Mai 2015, ora: 07:44 de Dorin Galben

REPORTAJ O familie cu 3 copii doarme sub cerul liber. Nu au nici frigider, nici televizor și nici măcar un aparat radio

O familie cu 3 copii doarme sub cerul liber. Nu au nici frigider, nici televizor și nici măcar un aparat radio Din editia print

Dorm afară împreună cu doi copii mici, iar între timp încearcă să facă reparație cosmetică în casă, pentru ca în perioada rece să nu înghețe. Se roagă zi și noapte să nu plouă, altfel n-ar avea unde să se adăpostească. Dormitoarele improvizate...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 26 Mai 2015, ora: 07:35

(SĂNĂTATE) Scapă de vânătăi cu trucuri de prin casă

(SĂNĂTATE) Scapă de vânătăi cu trucuri de prin casă Foto: www.romaniatv.net

Chiar şi cel mai precaut om a avut nenorocul de a se lovi şi, implicit, de a se alege cu o vânătaie de toată frumuseţea. Pe lângă durerile care pot varia în funcţie de gravitatea loviturii, vânătaia presupune şi un aspect inestetic. Află din materialul nostru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2015, ora: 07:17 de Lia Ciutac

Prețurile turismului intern împiedică cetățenii să-și cunoască țara

Prețurile turismului intern împiedică cetățenii să-și cunoască țara

În ultimii doi ani se vorbește foarte mult despre dezvoltarea sectorului turistic în țara noastră. S-au făcut spoturi publicitare și aplicații pentru a promova destinațiile moldave peste hotare pentru a atrage turiști noi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2015, ora: 07:15

Sintagma zilei: EVAZIUNE FISCALĂ

Sintagma zilei: EVAZIUNE FISCALĂ

În ultima perioadă, în presă, este folosit tot mai des termenul de evaziune fiscală, iar mulți oameni nu cunosc prea bine ce înseamnă acesta.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 26 Mai 2015, ora: 07:00

REȚETA ZILEI: Portofele de pui cu brânză

Ai observat obiceiul bucătăreselor de a pune pe masă fel de fel de mâncăruri tot mai complicate? Este o idee generală formată: cu cât se prepară mâncarea mai greu, cu atât va fi mai gustoasă.

( ) Citeşte tot articolul

Eveniment 26 Mai 2015, ora: 06:50

Începe operațiunea de eliminare a pesticidelor învechite în raionul Criuleni

Începe operațiunea de eliminare a pesticidelor învechite în raionul Criuleni

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Mediului, ong-urile naţionale, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie și Agricultură și Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova lansează astăzi operaţiunea de eliminare durabilă, conform...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 26 Mai 2015, ora: 06:21

Ucraina a fost mereu speriată de Transnistria. Planurile lui Putin depășesc conflictul de la Tiraspol

Ucraina a fost mereu speriată de Transnistria. Planurile lui Putin depășesc conflictul de la Tiraspol

„Acțiunile lui Putin în regiunea Donbas urmăresc ca teritoriile ocupate la acest moment să fie de fapt niște piedici pentru Ucraina în demararea unei politici independente. Cu toate acestea Kievul le va finanța”. De această părere este politologul rus Andrei...

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 25 Mai 2015, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Fețele Munchenului

De câte ori merg în Germania sau mă gândesc la nemți, îmi amintesc cazul anecdotic povestit de profesor la unul din cursurile de istorie modernă a României, când trupele române, aflate la grea încercare în bătălia de la Mărășești, au fost nevoite să se...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Mai 2015, de Moni Stănilă

Cel mai tradus scriitor tânăr din Moldova

Un lucru care mă roade de multă vreme are de a face cu neluarea în seamă a valorilor proprii. Iar dacă la capitolul literatură română stăm cumva, la literatura rusă din Republica Moldova suntem corigenți.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Mai 2015, de Constantin Tănase

Ideea europeană și umilința națională

Fragment din cartea „Ochiul lui Esop”, 2000.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Mai 2015, de Moni Stănilă

Din vina lui Chirtoacă

Am vorbit despre primăriile de la sate și orașe. Despre capitală - e simplu. Voi începe cu o analogie. Ori de câte ori mă duc în România, la invitația unui cuiva sau din proprie inițiativă, intru pe mersul trenurilor și caut varianta cea mai bună. Evident că ideal ar fi să am...

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Mai 2015, de Moni Stănilă

Rugăciunea lui Iisus

„Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţă veşnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Mai 2015, de Marin Basarab

Republica Moldova trebuie să dispară

Mi-am expus de nenumărate ori părerea față de unionism. Sunt sceptic, chiar dacă, în adâncul sufletului tind şi eu spre Unire, ca orice român sănătos la cap. Nu-mi place însă să-mi etalez unionismul, e o chestie personală, care nu mă face nici mai bun, nici mai rău decât...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Mai 2015, de George Simion

Domnilor Gaburici, Candu, Timofti

Vă scriu cu simpatia omului care nu vă cunoaște, dar îndrăznește să spere la ce-i mai bun din firea umană, până la capăt. Am auzit despre multe lucruri făcute de către Domniile Voastre. Unele mai bune, majoritatea mai puțin bune. Oricum, raportul este unul mai echilibrat decât la...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Mai 2015, de Moni Stănilă

Orbul din naștere

Și în această duminică este rânduită o lectură din Evanghelia după Ioan, de la capitolul 9.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Mai 2015, de Moni Stănilă

Cartea anului

Dumitru Crudu nu se dezminte, după ce a scuturat poezia românească, cu douăzeci de ani în urmă, a trecut furtunos și cu succes la proză și dramaturgie, iar acum s-a apucat de ceea ce pare mai ușor, dar de fapt e dificil și complicat: literatură pentru copii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Mai 2015, de Constantin Tănase

Prea făcurăți neamul nostru de rușine și ocară…

Fragment din cartea „Ochiul lui Esop”, 2000

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Mai 2015, de Marin Basarab

Cardiopolitika – Faust în vremuri putiniste

„Cardiopolitika”, documentarul regizat de rusoaica Svetlana Strelnikova şi editat de conaţionalul nostru Denis Bartenev, a câştigat marele premiu la Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF – ediţia a XII-a.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 19 Mai 2015, de Ana Gherciu

Ipocrizia din spatele homofobiei

Vreau să precizez de la bun început că respect cu tot sufletul pe cei care urmează cu sfințenie Scripturile și nu doar se bat cu pumnul în piept că sunt mari credincioși. Totuși, de câteva ori pe an mi se face scârbă de mai multe organizații religioase și chiar reprezentanți ai...

() Citeşte tot articolul

 

 


 

 

SondajSPUNE-ŢI părerea şi votează. Opinia ta contează.

Cine credeți că ar trebui să fie Primarul Chișinăului ?

vezi rezultatele sondajului de până acum

Cele mai citite articole Timpul.md