Astăzi 3 August 2015, Luni - Ultima actualizare la ora 21:18
Abonamente

Timpul Liber 10 Ianuarie 2011, ora 13:11    Din editia print

Interviu cu Andreea Marin-Bănică pentru FEMEIA:” Îmi asum şi bunele, şi relele”

Marime Font

Andreea Marin-Bănică este femeia care nu are nevoie de prezentare. Cel puţin, nu pe cele două maluri ale Prutului, care ani de zile au aşteptat, sâmbătă de sâmbătă, ca „Zâna Surprizelor” să le bată la uşă. Are un CV atât de impresionant, încât ne-ar lua câteva pagini de ziar să-l publicăm. Totuşi, se pare că, dacă ar trebui să-şi scrie un CV dintr-un singur punct, acesta ar fi: „Realizări - fiica Violeta, rezultată din căsnicia fericită cu un alt nume sonor din România, Ştefan Bănică Jr.”...

- Dragă Andreea, lumea care vă vede la televizor vă consideră perfectă. Care este preţul acestei perfecţiuni?
- Va mulţumesc pentru compliment, însă eu sunt un om realist si, de aceea, vă corectez: sunt departe de perfecţiune, dar încerc să fac tot ce depinde de mine cât mai bine cu putinţă. Sunt perfecţionistă în munca mea, asta e adevărat. Preţul sunt nopţile nedormite pentru a duce la bun sfârşit proiecte la care ţin, uneori probleme de sănătate care apar - pentru că las sănătatea pe planul doi, deşi nu ar trebui să fac asta şi este lecţia pe care vreau să o învăţ în 2011.

- Cum şi pentru ce l-aţi ales pe Ştefan Bănică Jr.?
- Pentru că ne potrivim. Asta contează. În rest, sunt convinsă că există şi alţi bărbaţi buni pe pământ, dar nu mi se potrivesc mie, aşa cum sunt convinsă că există femei cu mai multe calităţi decât mine, dar... Fericirea în cuplu vine din felul în care cei doi se completează reciproc şi nimic mai mult.


- Sunteţi femeia care îşi aşteaptă soţul cu masa pusă?...
- Când Ştefan vine acasă în urma mea, sigur că primul lucru la care mă gândesc e să fie bine hrănit după o zi grea. Câteodată însă sunt eu cea care vine mai târziu...

- Cum v-aţi împărţit responsabilităţile în familie - cineva găteşte şi celălalt spală vasele?
- Ăsta e secretul nostru. Dar avem, într-adevăr, responsabilităţi complementare, astfel încât să ne ajutăm unul pe celălalt, iar copiii să nu ne simtă prea mult lipsa.

- Cum v-a schimbat felul de a privi lumea şi pe dvs. însăţi apariţia Violetei?
- Am realizat că nimic din ce am făcut în viaţă nu a fost mai preţios decât acest copil. Asta înseamnă sufletul de mamă, în stare de orice pentru puiul de om desprins din trupul ei. Este prioritatea mea pe viaţă. Toate se rânduiesc după ea în lista imaginară a tot ceea ce mă defineşte.

- Care este secretul ce vă ajută să aveţi grijă în acelaşi timp de fetiţa dvs., de carieră şi de soţ?
- Nu am nici un secret miraculos. Nu pot spune că e uşor să găseşti balanţa corectă şi asta nu se întâmplă fără efort. Nu e simplu să le faci pe toate bine, câteodată mai greşeşti, acorzi mai multă atenţie într-un punct în detrimentul celuilalt, dar importantă e voinţa de a menţine cârma dreapta şi de a face totul cât de bine posibil, atât cat depinde de tine.

- Credeţi că există iubire în care să existe fidelitate absolută?
- Sper că da. Nu sunt naivă, dar atâta vreme cât eu sunt în stare de dragoste şi fidelitate, mi-e greu să cred că sunt singurul om de pe pământ plămădit astfel. Sigur mai există măcar un om ca şi mine, aşa-mi place să cred :).

- De-a lungul anilor v-aţi implicat în foarte multe acţiuni de binefacere. Unii au zis că aţi făcut-o pentru publicitate, dar care a fost de fapt motivul adevărat?
- Cine-a spus asta e un om cu minte puţină şi nu merită să îi dau atenţie. E clar că nu face niciodată vreun gest de omenie el însuşi, altminteri ar şti că întâi gândeşti, apoi vorbeşti, mai cu seama când e vorba de un subiect atât de sensibil - de vieţi aflate la limită, de suflete, de oameni... Sunt oameni care trăiesc astăzi şi pentru că eu şi echipa mea am fost acolo la timp, pentru a-i ajuta. Şi pentru noi ei contează, nu cei care aruncă vorbele, dar nu mişcă un deget în sprijinul celor din jur.

- Ştim că aţi adoptat un copil la distanţă. Care e legătura dintre el şi familia dvs.?
- Doi copii - un băieţel din China şi o fetiţă din Niger. Pe băieţelul din China l-am vizitat în această vară, aveţi pe blogul meu impresii la cald şi fotografii de suflet pentru mine. E suficient să accesaţi http://andreeamarinbanica.acasa.ro.

- Aţi reuşit să construiţi o carieră impresionantă în televiziune, aţi apărut într-un film, aţi scris o carte, aţi creat haine pentru bebeluşi. Ce mai urmează pentru Andreea Marin?
- De exemplu, proiectul cu fonduri europene la care lucrez acum, lansat în chiar primele zile ale lui 2011 şi care e foarte important pentru mine, fiindcă e dedicat mamelor aflate în dificultate. Sunt mamă şi îmi doresc sincer ca fiecare mamă să aibă un cămin fericit, să fie înconjurată de copii frumoşi şi sănătoşi, să aibă parte de liniştea pe care o merită, de dragoste, de bucurii, alături de bărbaţii iubiţi care să le sprijine şi să fie atenţi şi la nevoile sufletului lor. Viaţa, însă, ne arată că lucrurile nu stau aşa pentru toate femeile-mamă. Creşte întruna numărul de divorţuri, presa vorbeşte zilnic de soţii care cad în depresie şi iau decizii greşite din pricina necazurilor cărora nu le mai pot face faţă fără un sprijin, care nu găsesc soluţii pentru ieşirea din impas - fie că e vorba de probleme legate de sănătatea lor sau a copilului lor, fie pentru că nu sunt ascultate şi înţelese, fie pentru că suferă din cauza lipsei unui loc de muncă potrivit abilităţilor lor, a discriminării sau a violenţei domestice. Proiectul fundaţiei mele se numeşte „Centre de consiliere pentru mamele aflate în dificultate”, dar noi l-am botezat scurt „Şcoala Mamelor” şi le invit pe toate mămicile care se simt singure în faţa poverilor care le apasă pe umeri să intre pe www.pretuiesteviata.org pentru a afla cum le putem ajuta.

- Rămâne televiziunea „dragostea cea mare”? Dar TVR?
- Televiziunea este un capitol important din viaţa mea, dar nu singurul. Astăzi eu am alte priorităţi, m-am reinventat pe alte direcţii. Rămâne o amintire frumoasă, o muncă făcută atâţia ani cu pasiune, de aceea, mai revin din când în când la ea, dar nu în mod permanent. TVR a fost, pentru mai bine de 15 ani, a doua mea casă.

- Aţi avut şi urcuşuri, şi coborâşuri în viaţă, unele dintre ele „trăite în faţa presei”. Cum treceţi peste obstacole - vă izolaţi sau, dimpotrivă, vă implicaţi şi mai mult în muncă?
- Izolarea nu mă caracterizează, dimpotrivă, „sunt asemenea nisipului clepsidrei/ care poate fi timp/ numai în cădere”, cum spune o poezie dragă mie. Caut soluţii să ies din impas atunci când e cazul şi nu mă mulţumesc cu a aştepta o rezolvare care să vină de la sine. Îmi asum şi bunele, şi relele, ung motorul şi îl fac să meargă.

- În România, dvs. aţi luptat chiar şi cu Guvernul pentru ca acesta să implementeze anumite legi din domeniul sănătăţii. Aţi avut vreun rezultat?
- Nu-mi place să îi spun „luptă”, să zicem că am construit, cât mi-a stat în putere, alături de alţi oameni de bine pentru a corecta o lege prost întocmită şi a o face mai eficientă în sprijinul bolnavilor. Da, am reuşit şi va intra în vigoare în noua formă în curând. Este vorba de modificarea ordinului 50/2004 al Ministrului Sănătăţii.

- Cum putem schimba noi, fiecare în parte, câte puţin din lumea în care trăim?
- Dacă nu avem forţa de a mişca lucrurile noi înşine, ne putem alătura celor care au aceasta vocaţie. A sta deoparte cu mâinile încrucişate e cea mai proastă alegere.

- Ce înseamnă să iubeşti viaţa?
- Deviza mea e „preţuieşte viaţa!”, aşa se numeşte şi fundaţia mea. Pentru că eu cred ca, aşa cum e ea, cu bune şi cu rele, viaţa merita a fi preţuită şi mereu înzestrată. Depinde mult de noi înşine să merite această călătorie a noastră: propriul destin.

- Vă mulţumim pentru interviu şi vă dorim un an cât mai bun!

Silvia Ursu
Sorina Ştefârţă

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Externe 3 August 2015, ora: 18:02

Kim Jong-Un, laureat al unui premiu pentru pace și justiție în Indonezia

Kim Jong-Un, laureat al unui premiu pentru pace și justiție în Indonezia

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a fost desemnat laureat al unui premiu pentru pace și justiție în Indonezia.

( ) Citeşte tot articolul

Social 3 August 2015, ora: 17:43

Un oraș eco: 60 la sută dintre locuitori merg pe bicicletă

Un oraș eco: 60 la sută dintre locuitori merg pe bicicletă

Semafoare special gândite pentru zilele ploioase, cu senzori care oferă prioritate cicliștilor. Sau poate piste încălzite pe care cicliști să circule când dă înghețul. Da, este realitate, și se întâmpla în orașul olandez Groningen, considerat...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 August 2015, ora: 16:55

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) În ultimele 24 de ore au fost uciși 4 soldați ucraineni, iar 15 au fost răniți

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) În ultimele 24 de ore au fost uciși 4 soldați ucraineni, iar 15 au fost răniți

Separatiștii pro-ruși își adună armamentul în regiunea Donețkului. În data de 2 august, de la ora 18.00 până la miezul nopții, separatiștii de două ori au atacat din mortiere localitățile Peski, Avdeevka și Optâtnoe. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 August 2015, ora: 15:51

Cercetătorii au făcut noi descoperiri arheologice în raionul Cahul

Cercetătorii au făcut noi descoperiri arheologice în raionul Cahul

Arheologii au descoperit la sfîrşitul lunii iulie în satul Crihana Veche din raionul Cahul 18 morminte din diverse perioade istorice, cu apartenenţă culturală diferită.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 3 August 2015, ora: 15:43

Lumea, văzută din aer: Cum arată Rusia de la mii de kilometri înălțime (GALERIE FOTO)

Lumea, văzută din aer: Cum arată Rusia de la mii de kilometri înălțime (GALERIE FOTO)

Mai mulți fotografi din Rusia au realizat imagini uluitoare cu diferite peisaje din toate colțurile lumii - Rusia, Vietnam, Kenya, Grecia sau Olanda.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 3 August 2015, ora: 15:40

Astăzi se împlinesc 80 de ani de la nașterea cîntăreței de operă Maria Bieșu

Astăzi se împlinesc 80 de ani de la nașterea cîntăreței de operă Maria Bieșu

Cîntăreața de operă Maria Bieșu, Artistă a Poporului, laureată a multor premii naționale și internaționale, ar fi împlinit astăzi 80 de ani.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 3 August 2015, ora: 15:28

Elevii moldoveni au cîștigat două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii moldoveni au cîștigat două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii moldoveni au cîștigat două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, care a avut loc în perioada 26 iulie–2 august curent, în orașul Almaty, Kazahstan.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 August 2015, ora: 15:25

Premierul român l-a felicitat pe Streleț cu ocazia învestirii în funcția de prim-ministru

Premierul român l-a felicitat pe Streleț cu ocazia învestirii în funcția de prim-ministru

Premierul Valeriu Streleț a primit un mesaj de felicitare din partea omologului român, Victor Ponta, cu ocazia învestirii în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. Mesajul de felicitare a fost transmis Premierului Valeriu Streleț în cadrul întrevederii cu...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 August 2015, ora: 15:05

DECLARAȚIE Putin are nevoie de război în Donbas pentru a-și menține puterea

Putin are nevoie de război în Donbas pentru a-și menține puterea

Liderul de la Moscova, Vladimir Putin are nevoie de război în Donbas pentru a-și menține puterea, susține fostul prim-ministru al Rusiei Mihail Casianov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 August 2015, ora: 14:58

COD GALBEN de secetă

COD GALBEN de secetă

Meteorologii au anunțat Cod Galben de secetă în toată țara. În legatură cu lipsa precipitațiilor și a gradului înalt de evapotranspirație, în intervalul 3 – 10 august, populația este îndemnată să consume rațional resursele de apă.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 August 2015, ora: 14:56

Erdogan: Turcia nu recunoaște anexarea Crimeii

Erdogan: Turcia nu recunoaște anexarea Crimeii

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a lansat o declarație neașteptată privind anexarea peninsulei Crimeea la Federația Rusă. Erdogan a spus că Turcia niciodată nu va recunoaște acest lucru, ba mai mult, Turcia va veni în ajutor poporului tatar din Crimeea. Declarația a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 August 2015, ora: 14:43

Accident spectaculos cu 4 maşini şi 8 răniţi la Gară în Iaşi: Un microbuz cu moldoveni a fost implicat (GALERIE FOTO - VIDEO)

Accident spectaculos cu 4 maşini şi 8 răniţi la Gară în Iaşi: Un microbuz cu moldoveni a fost implicat (GALERIE FOTO - VIDEO)

Un microbuz cu moldoveni a fost implicat, ieri, 2 august, într-un accident rutier în România. Potrivit portalului ziaruldeiasi.ro, patru vehicule s-au lovit, în apropiere de Gara din Iași.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 3 August 2015, ora: 14:39

Un avion de vânătoare sirian s-a prăbușit: Zeci de morți și răniți

Un avion de vânătoare sirian s-a prăbușit: Zeci de morți și răniți

Un avion de luptă sirian s-a prăbușit în centrul comercial aglomerat al orașului Ariha, situat în nord-vestul țării, lângă frontiera cu Turcia, și aflat sub controlul rebelilor islamiști, accidentul provocând decesul a cel puțin 12 persoane și rănirea altor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 August 2015, ora: 13:09

Moldova ar putea să intre în incapacitate de plată

Ex-viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iulian Groza, consideră că există risc mare ca Moldova să intre în incapacitate de plată dacă nu va recăpăta încrederea partenerilor de dezvoltare. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Iulian Groza, a...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 August 2015, ora: 12:40

(GALERIE FOTO) Mașina unui fost deputat ucrainean a fost atacată în Harkov

(GALERIE FOTO) Mașina unui fost deputat ucrainean a fost atacată în Harkov

Mașina fostului deputat, guvernator și primar al orașului Harkov, Mihail Dobkin a fost ținta unui atac, anunță presa ucraineană.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 August 2015, ora: 12:23

Saakașvili a scos militarii antiteroriști la un meci de fotbal (GALERIE FOTO)

Saakașvili a scos militarii antiteroriști la un meci de fotbal (GALERIE FOTO)

Guvernatorul Odesei, Mihail Saakașvili a participat la meciul de fotbal ”Cernomoreț-Dinamo” fiind însoțit de un grup de militari răniți, spitalizați la spitalul militar. Anunțul a fost postat chiar de către guvernator pe pagina sa de Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 August 2015, ora: 12:12

Poroșenko: Rusia ar putea ataca Finlanda, țările baltice sau state de la Marea Neagră

Poroșenko: Rusia ar putea ataca Finlanda, țările baltice sau state de la Marea Neagră

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a cărui țară se confruntă cu un conflict în estul separatist prorus, a declarat, într-un interviu acordat la sfârșitul săptămânii trecute publicației austriece Kurier, că și alte state ar putea face obiectul unei...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 August 2015, ora: 12:02

Noua alianță de la Chișinău promite să nu intervină în activitatea Guvernului

Noua alianță de la Chișinău promite să nu intervină în activitatea Guvernului

Guvernul premierului liberal-democrat, Valeriu Streleț, învestit recent în funcție, este pus în situația să activeze într-o perioadă foarte complicată, dar partidele din noua coaliție majoritară asigură că nu vor interveni în activitatea executivului...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 August 2015, ora: 11:04

Purtătorul de cuvânt al lui Putin surprins cu un ceas ce costă peste 500 mii de dolari

Purtătorul de cuvânt al lui Putin surprins cu un ceas ce costă peste 500 mii de dolari

În data de 1 august, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, Dmitrii Peskov s-a căsătorit cu sportiva Tatiana Navka, la Soci.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 August 2015, ora: 10:18

Miercuri se decide viitorul băncilor implicate în tranzacții frauduloase

Comitetul pentru stabilitate financiară, prezidat de premierul Valeriu Streleț, se va întruni mircuri în ședință în care ar putea adopta și unele decizii ce țin de viitorul Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, implicate în tranzacții frauduloase

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 August 2015, ora: 09:57

Streleț cheamă în fiecare zi de luni miniștrii la raport

Streleț cheamă în fiecare zi de luni miniștrii la raport

În fiecare început de săptămână, toți miniștrii vor fi întruniți într-o ședință, condusă de premierul nou ales al R. Moldova, Valeriu Streleț. În cadrul unor declarații de presă, prim-ministrul a menționat că în prima jumătate a lunii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 August 2015, ora: 09:43

(POLIȚIA DE FRONTIERĂ) 21 de cetățeni moldoveni au fost întorși de la hotarul cu Federația Rusă, iar alți 5 au fost deportați

(POLIȚIA DE FRONTIERĂ) 21 de cetățeni moldoveni au fost întorși de la hotarul cu Federația Rusă, iar alți 5 au fost deportați

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 27 iulie – 2 august 2015, au depistat şi reţinut 106 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 August 2015, ora: 09:36

Cei de la Primărie promit apă caldă la robinete, în această săptămână pentru chişinăuienii

Cei de la Primărie promit apă caldă la robinete, în această săptămână pentru chişinăuienii

Chişinăuienii vor avea apă caldă în robinete pe parcursul acestei săptămîni. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de astăzi, 3 august, a serviciilor Primăriei.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 3 August 2015, ora: 08:46

Odesa a fost zguduită în această noapte de o nouă explozie (GALERIE FOTO)

Odesa a fost zguduită în această noapte de o nouă explozie (GALERIE FOTO)

Odesa a fost zguduită în această noapte de o nouă explozie. Potrivit presei ucrainene, explozia a avut loc în apropierea clădirii în care își are sediul asociația obștească "Autoapărarea Odesei".

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 August 2015, ora: 08:31

DECLARAȚIE România nu este o ţintă a Rusiei. Un atac la adresa României înseamnă un atac la adresa NATO

România nu este o ţintă a Rusiei. Un atac la adresa României înseamnă un atac la adresa NATO

România nu este o ţintă a Rusiei, pentru că este membră NATO şi un atac la adresa României înseamnă un atac la adresa NATO. Declarația aparține ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 August 2015, ora: 08:15

Premierul Streleţ ar vrea îmbunătățirea relației cu Rusia: „Este necesară o restabilire a dialogului”

Premierul Streleţ ar vrea îmbunătățirea relației cu Rusia: „Este necesară o restabilire a dialogului”

Noul premier al Republicii Moldova, Valeriu Streleţ (PLDM), se pronunţă în favoarea unei restabiliri a cooperării cu Moscova şi a dezvoltării relaţiilor bilaterale.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 August 2015, ora: 08:05

INTERVIU Iurie Leancă: Rânza moldovenească blochează drumul spre Vest

Iurie Leancă: Rânza moldovenească blochează drumul spre Vest

Fostul premier moldovean Iurie Leancă, 52 de ani, președintele Partidului Popular European din Moldova, critică partidele de dreapta care, în 2015, au blocat relațiile cu UE și FMI.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 3 August 2015, de Octavian Țâcu

Bunica mea

M-am născut „homo moldovanus”. Adică în anul 1972, când am apărut pe lume, la fel ca mulți dintre cei care citesc aceste rânduri, eram scris „moldovean”, atât în adeverința de naștere, cât și în linia a cincea a pașaportului sovietic. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 3 August 2015, de Victoria Colesnic

Nu suntem niște personaje oarbe

La volanul unei mașini cenușii, așteptând culoarea verde la o intersecție oarecare, un bărbat, dintr-odată, orbește. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 August 2015, de Silviu Tănase

De ce România susține guvernarea criminală de la Chișinău?

Toate partidele din AIE au jurat în campanie o „guvernare europeană”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 August 2015, de Moni Stănilă

Puțina credință

„(...) Văzându-L umblând pe mare, ucenicii s-au înspăimântat, zicând că e nălucă şi de frică au strigat. Dar El le-a vorbit îndată, zicându-le: Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi! Iar Petru, răspunzând, a zis: Doamne, dacă eşti Tu, porunceşte...

() Citeşte tot articolul

Editorial 1 August 2015, de Moni Stănilă

Toți vor un trai mai bun

Ne dorim un trai mai bun. Visăm concedii frumoase, mașini germane, transport public european. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 1 August 2015, de Tudor Cojocariu

Un nou guvern al partidelor, dar nu și al cetățenilor

După o nouă suită de întâlniri ascunse de ochii lumii, cu declarații goale și priviri din spatele geamurilor fumurii ale limuzinelor lor negre, liderii celor trei partide au ajuns la concluzia că noi nu merităm o schimbare în bine. În schimb, merită ei o continuare glorioasă a...

() Citeşte tot articolul

Editorial 31 Iulie 2015, de Marin Basarab

Noi nu o merităm pe Maia Sandu

Era previzibil faptul că Maia Sandu nu va devenit premier.

() Citeşte tot articolul

Editorial 29 Iulie 2015, de Marin Basarab

Domnişoara Constituţie

Hai să fim sinceri, Constituţia Republicii Moldova nu reprezintă în nici un caz legea supremă în stat. E vorba mai degrabă de o domnişoară, în floarea vârstei, trădată, maltratată şi violată de fiecare cetăţean al acestei ţări. Astăzi, 29 Iulie, domnişoara Constituţie a...

() Citeşte tot articolul

Editorial 29 Iulie 2015, de Moni Stănilă

Expoziție permanentă

Vara, cine își permite, călătorește prin lume. De obicei turiștii se interesează ce pot vizita. Și în această listă intră de obicei: obiective geografice, istorice și arheologice, artistice. Oamenii vor să vadă munți, mare, vestigii, dar și obiective artistice mai noi sau mai vechi cum ar...

() Citeşte tot articolul

Editorial 28 Iulie 2015, de Constantin Tănase

Petru Rareș, popa și generalul Alexei

Fragment din cartea „Ochiul lui Esop”, 2000

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Iulie 2015, de Octavian Țâcu

Noua ordine mondială

Situația în care s-a pomenit Europa și lumea după anexarea Crimeii și războiul din estul Ucrainei nu este extraordinară și nemaiîntâlnită în istorie. Din contra, așa cum sugerează Arnold J. Toynbee în Studiu asupra Istoriei ciclicitatea evenimentelor este halucinantă și...

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Iulie 2015, de Moni Stănilă

Caracatița care ne înghite

Statul se presupune că ar trebui să fie acea structură politică inventată pentru a proteja societatea, respectiv poporul. Dar nu e așa. Nu la noi. Statul e o caracatiță de scos și stors bani, care ne vlăguiește, ne înșală și inventează legi care să îi servească ei și nu nouă.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 27 Iulie 2015, de Constantin Tănase

Minoritățile și Rusia lui Putin

Fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

() Citeşte tot articolul

Editorial 26 Iulie 2015, de Moni Stănilă

Înmulțirea pâinilor

„(...)Iisus însă le-a răspuns: N-au trebuinţă să se ducă; daţi-le voi să mănânce. Iar ei I-au zis: Nu avem aici decât cinci pâini şi doi peşti. Şi El a zis: Aduceţi-Mi-le aici.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 24 Iulie 2015, de Constantin Tănase

De ce, bă Ionelule?

Fragment din cartea „Ochiul lui Esop, 2000

() Citeşte tot articolul