Actualitate

Iohannis spune ar fi o mândrie ca integrarea Rep. Moldova în UE să aibă loc în mandatul său

“Republica Moldova trebuie să reprezinte proiectul strategic al României. Este esențial ca la București să existe o coerență de acțiune prin care România să devină nu doar un partener de nădejde, dar și un apărător al intereselor Republicii Moldova în Europa”, spune președintele ales.

De asemenea, Iohannis a menționat că va discuta aceste aspecte în timpul vizitei sale la Chișinău. “Este foarte important pentru noi ca Republica Moldova să își construiască, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline în UE. Aceasta poate fi povestea de succes a Chișinăului, dar și povestea unei reușite a administrației de la București”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a vorbit și despre alegerile parlamentare din 30 noiembrie, spunând că acestea reprezintă un pas important în cimentarea unui parcurs european pentru Republica Moldova.

“În ultima perioadă, la Chișinău au fost făcuți pași importanți în consolidarea democrației și alinierea la standardele europene. De aceea, ne dorim ca opțiunea fermă a cetățenilor Republicii Moldova să fie îndreptată în susținerea forțelor democratice, europene”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că ar fi o mândrie ca integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se întâmple în mandatul său.

Sursa: inforprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *