Actualitate

Iohannis va discuta despre R. Moldova în Lituania

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua în perioada 17-18 mai a.c. o vizită de stat în Republica Lituania, în cadrul căreia va avea consultări cu Preşedintele Lituaniei, doamna Dalia Grybauskaitė, şi întrevederi cu Prim-ministrul Lituaniei, domnul Algirdas Butkevičius, şi cu Preşedintele Parlamentului, doamna Loreta Graužinienė. Programul va cuprinde şi vizitarea Centrului pentru Tehnologie şi Inovaţie din Vilnius, cel mai mare institut de cercetare științifică din Lituania.

În cadrul discuţiilor cu oficialii lituanieni vor fi abordate modalităţile de dezvoltare a relațiilor politice și economice, cu accent pe aprofundarea cooperării sectoriale în domenii ca securitatea energetică, transportul, dar și în ceea ce privește noile tehnologii.
De asemenea, Preşedintele României va prezenta evaluarea ţării noastre şi va discuta cu interlocutorii săi modalităţile de răspuns adecvat privind provocările complexe cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană. O temă prioritară de discuţie va fi cooperarea celor două state în cadrul

NATO, cu precădere în procesul de pregătire a Summitului de la Varşovia (8-9 iulie a.c.) şi, în mod special, în ceea ce priveşte consolidarea prezenţei Aliate credibile, robuste, de descurajare pe întregul flanc estic al NATO, precum și întărirea parteneriatului strategic NATO-UE.
În cadrul convorbirilor, Președintele Klaus Iohannis va pune accent şi pe identificarea de noi oportunități de cooperare în scopul revigorării

Parteneriatului Estic şi sprijinirii statelor din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene interesate de integrarea europeană, cu accent asupra Republicii Moldova. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *