Cultură

Ion Caramitru revine la Chişinău

Spectacolul este organizat de Uniunea Teatrală din Moldova, Primăria municipiului Chişinău şi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Amintim că Ion Caramitru a fost prezent de mai multe ori la Chişinău, de ziua lui Eminescu, cu recitaluri din versurile Poetului. De data aceasta, artistul vine cu o variantă nouă – un colaj din versuri cunoscute, dar şi selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet. Recitalul va fi acompaniat de vestitul clarinetist român Aurelian-Octav Popa.

Anterior, spectacolul a fost prezentat la Timişoara, iar mâine va putea fi audiat la Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi.
Ion Caramitru n-a fost la Chişinău de câţiva ani, după incidentul provocat de ex-preşedintele comunist Vladimir Voronin, care i-a trimis o notă de protest Ambasadorului României în R. Moldova în care şi-a exprimat protestul faţă de cele declarate de către extraordinarul actor la aniversarea UNITEM-ului. „Am spus atunci ceea ce gândeam şi, de fapt, ceea ce gândesc şi acum: suntem ceea ce suntem – români şi vorbim limba română, iar pe ambele maluri ale Prutului producem teatru românesc”, ne-a spus Ion Caramitru.

Pe 15 ianuarie, zi declarată prin decret prezidenţial de către preşedintele român Traian Băsescu drept Zi naţională a culturii româneşti, actorul va prezenta un recital cu ocazia celei de-a doua ediţii a acordării Premiului Naţional „Mihai Eminescu”. Împreună cu actorii Teatrului din Botoşani, la solicitarea Ministerului Culturii din România, Ion Caramitru a montat un spectacol după versurile celor 19 deţinători ai acestui premiu.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *