Ultima oră

Irina Vlah, după întâlnirea cu Andrian Candu: Cred că vom avea susţinere

Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după prima întâlnire cu başcanul ales al Găgăuziei, Irina Vlah.

Şeful legislativului, Andrian Candu, a declarat că, în scurt timp, va fi creat un grup de lucru care va avea rolul de a consolida relaţiile dintre Chişinău şi Comrat.

”Vom avea toată deschiderea pentru conducerea Găgăuziei în așa fel încât să avem o colaborare cât mai productivă. Sunt idei foarte multe, care ar putea duce la o accelerare a dezvoltării regiunii.Deja am avut și unele discuții cu colegii delegației UE și Consiliului Europei, care la fel se vor implica în mai multe proiecte astfel încât să simtă cu adevărat și populația Găgăuziei, ca și acea a Republicii Moldova ce înseamnă procesul de apropiere de UE”, a declarat preşedintele Legislativului.

La rândul său, bașcanul ales al Găgăuziei, Irina Vlah, a menţionat că este necesar să fie create toate condițiile pentru ca locuitorii autonomiei să învețe limba română.

”Este foarte important ca pentru poporul din regiune să fie create toate condițiile pentru studierea limbii de stat. Noi locuim în Republica Moldova și vrem să participăm la toate procesele care au loc în ţară. Domnul Candu a susținut ideea mea în privinţa creării unei comisii speciale pentru armonizarea legislației naţionale şi a celei locale”, a menţionat Irina Vlah.

Anul trecut, Parlamentul a creat un grup de lucru pentru examinarea problemelor privind statutul special al Autonomiei Găgăuze, dar şi pentru analizarea relaţiilor dintre Chişinău şi Comrat în scopul îmbunătăţirii acestora.

Amtinim că Irina Vlah a câştigat alegerile desfăşurate în data de 20 aprilie, cu un scor detaşabil faţă de concurenţii săi electorali.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *