Actualitate

JAFUL DE LA BEM: O nouă schemă arată cum au fost furate mai multe milioane

În luna septembrie 2014 am făcut publică prima schemă de furt a banilor din BEM prin intermediul acordării de credite compromise. Atunci aveam documente confirmative pentru suma de peste 500 milioane lei, însă estimam că prin intermediul acelei scheme s-au furat până la 3 miliarde lei. Era atât de halucinantă estimarea că nici nu-mi imaginam cum s-o fac publică.

Însă, ulterior s-a dovedit că prima schemă de furt a fost mai degrabă un antrenament, pe lângă a doua schemă, pe care am descris-o la 29 ianuarie curent pentru portalul moldova24. Prin intermediul creditelor interbancare BEM-Banca Socială, gajuri și plasări de bani peste hotarele țării, din BEM au fost scoase cel puțin 11 miliarde lei.

Sumele declarate reprezintă doar minimul calculat. Evident, nu dețineam suficiente documente confirmative și probe pentru a calcula daunele totale. CNA, care cu certitudine deține cu mult mai multă informatie a declarat public că este vorba de 27 miliarde lei!!!

Societatea este într-un șoc total!

Avem comisie de anchetă în Parlament, companie internațională care investighează cazul, CNA, Procuratură și toată societatea cu ochii pe ei.

Vă întrebați, poate, ce fac „eroii noștri”?

FURĂ !!!

Da, da, ați auzit bine, fură în continuare, cum au și furat.

Ultimul document (vedeți anexat mai jos) la care am intrat în posesie este cu data de 3 martie 2015!!!

Trebuie să recunosc, s-au perfecționat. Schema de mai sus este un mixaj între prima schemă de credite compromise și cea de-a doua – creditele interbancare, pe care le-am făscut publice în septembrie 2015 și ianuarie 2015.

Deci, la prima etapă, banii din BEM pleacă la Banca Socială sub formă de credit interbancar. Apoi, sub formă de credit compromis ajung la o companie privată, Alreda-Pro SRL. Iar de acolo banii pleacă direct într-o companie offshore (Dastinger LLP).

Această companie offshore este un fel de portmoneu, unde se adună banii furați de la noi toți. În cele din urmă, pleacă unde dorește stăpânul.

În cazul nostru, prin intermediul aceleeași companii, Alreda-Pro SRL, banii au venit direct la Caravita CO, companie afiliată mult stimatului Vlad Filat.

Trebuie să recunosc că, la sumele de miliarde discutate în prezent, acest transfer de 6,1 milioane lei pare o nimica toată. Dar scopul meu a fost să descriu o nouă metodă de sustragere a banilor. Totuși, sper că organele competente ne vor raspunde tuturor care este suma totala sustrasă prin schema data.

Noapte bună Moldova!

Sursa: https://veaceslavionita.wordpress.com
Autor: Veaceslav Ioniță

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *