Actualitate

Jurnalist: „Igor Dodon ar vrea un RĂZBOI cu majoritatea parlamentară”

„De ce ar face-o și cui iar folosi? Înțeleg că șeful statului moldovean se află în concurență politică. Înțeleg că are un angajament politic față de formațiunea care l-a susținut în campania prezidențială. Nu știu dacă domnia sa are un angajament și față de președintele Federației Ruse. Dar, în eventualitatea în care președintele Dodon va incita în mod deschis, cu subiect și predicat, susținătorii lui la proteste violente, acest gest ar putea fi dovada că Igor Dodon face jocul Federației Ruse, iar asta ar putea fi interpretat ca trădare de țară. Amintesc că în 2016, analistul de politică externă, Robert Kaplan, afirma că destabilizarea Republicii Moldova este în interesul național al lui Vladimir Putin”, scrie jurnalistul.

„Un haos creat în interiorul Republicii Moldova, ar oferi o fereastră de oportunitate pentru ca trupele Grupului Operativ al Trupelor Ruse, dislocate ilegal în regiunea transnistreană, să opereze împotriva autorităților ucrainene într-o posibilă încercare de a ocupa regiunea Odessa”.

„Deocamdată nu sunt suficiente date pentru a afirma că președintele Dodon are un asemenea angajament față de Vladimir Putin. Ar admite președintele Dodon un haos pe teritoriul Republicii Moldova pentru a susține politica Federației Ruse față de Ucraina? Probabil că nu. Atunci care este motivația pentru antagonizarea relațiilor cu Parlamentul și Guvernul moldovean? Răspunsul este simplu – menținerea elanului susținătorilor domniei sale”, conchide Victor Nichituş.

Timpul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *