Ultima oră

La 2 septembrie Tiraspolul a fost doldora de oficiali ruşi

Prezenţa oamenilor politici ruşi la Tiraspol arată că autorităţile de la Moscova au neglijat apelul Guvernului Republicii Moldova de a nu participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 20-a de la proclamarea regimului neconstituţional în regiunea transnistreană.

Pe lângă politicienii ruşi, la ceremonie au mai sosit o delegaţie a Adunării Dvorenilor din Rusia, delegaţii oficiale din Osetia de Sud, Abhazia, Nagorno Karabah, reprezentanţi ai guvernului regiunii Moscova, ai companiei „Gazprom”, o delegaţie a Căzăcimei Rusiei, delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu Tiraspolul, Marele Cneaz Gheorghii Mihailovici, Mitropolitul de Odesa şi Ismail, Agafanghel şi Mitropolitul Iustinian.

Discursul liderul permanent de la Tiraspol, Igor Smirnov, despre devenirea, realităţile şi perspectivele Transnistriei a durat 2,5 ore. La fel a durat şi ceremonia de decorare cu medaliile jubiliare.

După reuniune Smirnov a fost decorat cu Ordinul Bărbăţiei al Abhazie, iar Mitropolitul de Odesa şi Ismail, Agafanghel, i-a înmînat distincţia bisericească Ordinul Sfîntului întocmai cu apostolii Cneaz Vladimir de gradul I.

Timpul.md după Infotag 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *