Astăzi 20 Ianuarie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 19 Ianuarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 18 Iunie 2017, ora 09:40

La Cahul s-a desfăşurat o nouă ediţie a Festivalului Pâinii

Marime Font

Oraşul Cahul a găzduit sâmbătă, 17 iunie, o nouă ediţie a Festivalului Pâinii. Evenimentul s-a desfăşurat sub genericul „Pâinea noastră cea de toate zilele” şi a adunat participanţi din zece localităţi ale raioanelor din sudul ţării: Cahul, Comrat, Leova, Basarabeasca şi UTA Găgăuzia. Brutarii şi-au expus numeroasele produse de patiserie, pentru care au fost acordate diverse menţiuni.

 Brutarii și-au expus numeroasele produse de patiserie, pentru care au fost acordate diverse mențiuni. Expoziția a fost urmată de un program artistic consacrat pâinii, susținut de ansamblurile artistice din localitățile participante la Festival, care au evocat drumul pâinii - de la boabele de grâu până la pâinea scoasă din cuptor, se menționează într-un comunicat al Ministerului Culturii.

„Scopul Festivalului este cunoașterea profundă a tradițiilor de confecționare a pâinii ritualice, legate de diverse evenimente din viața oamenilor, sărbători, anotimpuri, muncile tradiționale”, se mai arată în comunicat.Festivalul a avut loc în incinta Casei de Cultură și a fost organizat de către Consiliul raional Cahul, Direcția Cultură Cahul, cu sprijinul Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial din subordinea Ministerului Culturii.

Prima ediție a Festivalului-concurs regional al Pâinii cu genericul „Preacurată-i fața pâinii”, a fost organizată anul trecut la Edineț.
Sursa: trm.md
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul