Actualitate

„La Chişinău, Europa este la ea acasă”

În cadrul conferinţei de presă, organizată în Scuarul Europei, Dorin Chirtoacă a subliniat: „Mă bucur că R. Moldova poate fi o gazdă demnă pentru ambele sărbători, în condiţii de armonie şi bună înţelegere. Pacea adusă în 1945 a permis ulterior să fie făurită Europa unită, Europa modernă, iar astăzi putem vorbi şi de viitorul Moldovei în cadrul Europei unite”, a spus primarul capitalei.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, şeful Delegaţiei UE în Moldova, Ambasadorul Dirk Schuebel, a remarcat faptul că „în ultimul timp au fost întreprinşi paşi semnificativi în vederea apropierii R. Moldova de integrarea europeană”. „Noi am început deja negocierile privind Acordul de asociere, iar în curând vom începe negocierile pe marginea Acordului de vize. Sperăm că, în foarte scurt timp, veţi putea călători liber în UE”, a menţionat ambasadorul.

În Scuarul Europei a mai fost prezent şi consilierul municipal, preşedintele mişcării politice „Ravnopravie”, Valeriu Klimenko, care a ţinut să-i felicite şi el cu ocazia Zilei Europei pe toţi cei care o marchează. Acesta a subliniat că „ doar luând în calcul şi interesele minorităţilor vom putea spune că în Moldova sunt elemente de democraţie şi că aceasta poate pretinde să fie membru al UE”.

La Chişinău au fost preconizate mai multe acţiuni legate de Ziua Europei. Seria de manifestaţii va culmina cu un eveniment de amploare ce se va produce la 15 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale: ambasadele statelor membre ale UE şi cei care implementează proiectele finanţate de UE vor edifica un adevărat Orăşel European. Cu această ocazie, Comisarul European pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate, Stefan Fule, va întreprinde o vizită la Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *