Actualitate

Lech Kaczynski a fost comemorat la Chişinău

Oficialii au depus flori la placa comemorativă de pe strada Lech Kaczynski şi păstrat un printr-un minut de reculegere în memoria victimelor, scrie IPN.

Potrivit informaţiilor Ambasadei Poloniei, în dimineaţa zilei de 10 aprilie la Catedrala Romano-Catolică din Chişinău a fost celebrată o Liturghie pentru victimele catastrofei.

Ulterior, ambasadorul Artur Michalski şi viceministrul de externe al Republicii Moldova, Lilian Darii, au depus flori la placa comemorativă. La ceremonia depunerii de flori au participat ambasadori acreditaţi în Moldova, deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi societăţii moldoveneşti, reprezentanţi ai corpului diplomatic, angajaţi ai Ambasadei şi reprezentanţii diasporei poloneze din Moldova.

Apoi la Biblioteca Poloneză „A. Mickiewicz” din capitală a avut loc prezentarea expoziţiei dedicate preşedintelui Kaczynski şi soţiei sale.

Accidentul aviatică a avut loc la 10 aprilie 2010. Oficialii urmau să participe la ceremoniile de comemorare a 70 de ani de la masacrul ofiţerilor polonezi care a avut loc la Katin, în apropiere de Smolensk. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *